Auto schept twee personen op zebrapad Bornholmstraat

Auto schept twee personen op zebrapad Bornholmstraat

Een 28-jarige man en een 23-jarige vrouw uit de stad Groningen zijn begin deze maand zwaargewond geraakt bij een aanrijding. De bestuurder van de auto reed na het ongeluk door.

Het ongeluk gebeurde aan de Bornholmstraat in Groningen. Het tweetal kwam terug van het Nazomeren Festival en stak op het moment van de aanrijding een zebrapad over met de fiets aan de hand. Met hoge snelheid werden zij geschept door de automobilist die vervolgens doorreed.

De twee zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Voor de omstanders is slachtofferhulp geregeld. De Bornhormstraat werd tijdelijk afgesloten door politieonderzoek.

De dader reed in een beige of witte Volvo V70. Deze zou vermoedelijk een grote barst in de voorruit hebben. Volgens getuigen zitten in het kenteken van de auto de letters VR. Omstanders die het kenteken onthouden hebben, werd opgeroepen deze door te geven aan de politie. Via een kentekencheck kan de eigenaar van de auto namelijk worden achterhaald.

Verdachte

De volgende ochtend werd een verdachte aangehouden. “Dankzij een alerte voorbijganger hebben we zojuist in Groningen de auto gevonden die vermoedelijk betrokken is geweest bij de aanrijding afgelopen nacht in de Bornholmstraat. In de omgeving is door ons een verdachte aangehouden”, zo meldt de politie via Twitter. De auto is aangetroffen in de Rouaanstraat in Stad.

Foto: Pixabay