Vrouw uit Leek (35) overleden na botsing met spookrijder

Vrouw uit Leek (35) overleden na botsing met spookrijder

HOOGHALEN/LEEK – Bij een botsing met een spookrijder op de A28 nabij Hooghalen is een 35-jarige vrouw uit Leek overleden.

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni botste een spookrijder frontaal op een tegemoetkomend voertuig. De bestuurders van beide voertuigen zijn overleden, waaronder een 35-jarige vrouw uit Leek en de spookrijder (een 30-jarige man uit Assen). Vijf inzittenden van andere voertuigen raakten gewond. Het gaat om een 67-jarige vrouw en 68-jarige man uit Stadskanaal, een 37-jarige vrouw uit Musselkanaal, een 52-jarige vrouw en 60-jarige man uit Assen. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Stoppoging mislukt

De politie kreeg kort voor het ongeval, rond 00.30 uur, meerdere meldingen van een spookrijder die vanuit de richting van Haren met hoge snelheid over de A28 reed. Meerdere agenten zijn hierop naar de A28 gereden om de spookrijder te laten stoppen. Nabij Assen leek het voertuig te stoppen, maar toen agenten de bestuurder wilden controleren ging deze er weer met hoge snelheid vandoor.

Vervolgens ontstond er een achtervolging. Vanaf de afslag Assen-Noord reed het voertuig richting Beilen, opnieuw spookrijdend. Er is door agenten geprobeerd om het verkeer stil te leggen en te waarschuwen voor het spookrijdende voertuig, maar ter hoogte van Hooghalen botste het voertuig frontaal op een tegemoetkomend voertuig. Bij het ongeval waren nog drie andere voertuigen betrokken.

Onderzoek gestart

Op de plaats van de aanrijding is onderzoek gedaan door specialisten van de politie. De weg is hiervoor meerdere uren in beide richtingen afgesloten geweest. Er is onder andere sporenonderzoek gedaan en er zijn getuigen gehoord. Omdat er aan de aanrijding een achtervolging vooraf ging, is de Rijksrecherche in kennis gesteld. Ook zij zullen onderzoek doen.

Getuigen gezocht

Ben jij getuige geweest van de aanrijding op de A28 of heb je het spookrijdende voertuig zien rijden? Deel je informatie met de politie. Misschien ben je wel in het bezit van dashcambeelden waarop het spookrijdende voertuig of de aanrijding is te zien. Informatie delen kan via (0900) 8844 of anoniem via (0800) 7000. Beelden kun je uploaden via het online tipformulier op politie.nl/tipformulier.

Foto: RDB Producties