Amateurkunstenaars op tournee door de provincie

Amateurkunstenaars op tournee door de provincie

GRONINGEN – Op zaterdag 25 mei organiseert VRIJDAG de Dag van de Amateurkunst (DAK).

Tijdens deze dag rijden touringcars vol dansers, dichters, zangers, acteurs en acrobaten door de provincie om amateurkunst in het zonnetje te zetten. Samen met lokale verenigingen verzorgen ze een spetterend programma, waaronder in Groningen, Hoogezand, Veendam, Winschoten, Winsum, Loppersum, Appingedam en Haren.

“In de bus zitten leden van Balletschool La Danse, F2 Dance Company (F2DC), Circus Santelli, Babaddaar, streetband De Klinkers, singer-songwriter Iris Rijnsewijn en dichters Tom Withaar, Remda Spoelstra en Mara Naomi Min”, aldus Leonie Zuidema van VRIJDAG. Benieuwd naar de route van de bus? Kijk voor het hele programma op bijvrijdag.nl/dak.

KultuurBlad

Ook presenteert VRIJDAG Advies tijdens de Dag van de Amateurkunst het eerste nummer van het KultuurBlad. Dit gloednieuwe magazine leidt je door de bonte en inspirerende wereld van cultureel Groningen, van Vierhuizen tot Hoogezand en van Winschoten tot Stad.

VRIJDAG Advies

VRIJDAG Advies is de verbindende factor voor amateurs, professionals en instellingen die zich bezighouden met het beleven en delen van kunst en cultuur. Dat betekent dat je als (amateur)kunstenaar, gezelschap of vereniging bij VRIJDAG terecht kunt met alle vragen over je plannen en ideeën voor grote of kleine projecten.

Ook met vragen over bijvoorbeeld subsidiemogelijkheden, mogelijke samenwerkingspartners, een podiumplek, een nieuwe dirigent of regisseur kun je bij VRIJDAG terecht. VRIJDAG denkt kosteloos met je mee en zoekt samen met jou naar een antwoord of oplossing.

Foto: Sjoerd Knol