Eerste namen Bevrijdingsfestival Groningen bekend

Eerste namen Bevrijdingsfestival Groningen bekend

GRONINGEN – Bevrijdingsfestival Groningen heeft vandaag de eerste namen bekend gemaakt.

Het jaarlijkse festival in het Stadspark presenteert Tom Walker, Thomas Azier, MY BABY, Omar Souleyman, Les Amazones D’Afrique, $hirak, Jiri11 en Young Ellens. In totaal treden er ruim 50 acts op, verspreid over 6 podia. Het Bevrijdingsfestival Groningen staat bekend om haar kwalitatieve line-up, bestaande uit een sterke combinatie van gevestigde en veelbelovende acts uit binnen- en buitenland.

Tom Walker

Tom Walker brak in 2018 door met de hit ‘Leave a light on’. Het nummer stond in 17 landen op nummer 1, werd wereldwijd twee miljoen keer verkocht en zorgde voor 300 miljoen streams. Naast zijn eigen shows stond de zanger in het voorprogramma van George Ezra en The Script en speelde op meer dan 40 festivals in Europa. Op 1 maart komt zijn debuutalbum ‘What A Time To Be Alive’ uit. Hij werkte hiervoor met producers zoals Jim Abbiss (Adele, Arctic Monkeys), Steve Mac (Ed Sheeran) en Mike Spencer (Years & Years).

$hirak

$hirak kennen we als één van de populairste hiphop producers. Zijn eerste hit was in 2015 met ‘Drank & Drugs’ van Lil’ Kleine & Ronnie Flex. Hij won in datzelfde jaar zowel de Popprijs als een Edison voor het beste album van het jaar met hiphopcollectief New Wave. Als DJ is $hirak net zo gevarieerd als producer. Verwacht een eclectische set van tropische beats, eigen bekend werk, maar ook teasers van nummers die nog uit zullen komen.

Omar Souleyman

Omar Souleyman weet al jaren zijn publiek te laten genieten met een mix van Arabische muziek met Westerse invloeden. Na vele optredens op bruiloften, verjaardagen en andere feesten is hij inmiddels niet meer weg te denken van de grotere podia. In 2018 sloot hij het festival Noorderzon af wat volgens velen één van de beste concerten op het DOK ooit was.

Foto: Stichting Vier 5 mei