Financieel steuntje voor initiatieven ouderenparticipatie

Financieel steuntje voor initiatieven ouderenparticipatie

GRONINGEN – Het Pronkjewail Fonds wil initiatieven die ouderenparticipatie in Groningen stimuleren financieel ondersteunen.

Cultuureducatie heeft voor plussers aantoonbare maatschappelijke meerwaarde. Actief bezig zijn met kunst en cultuur bevordert de gezondheid, het sociale leven en persoonlijk welzijn, biedt mentale uitdaging en geeft voldoening. Daarom is onlangs het Pronkjewail Fonds opgericht. Dit fonds wil initiatieven die ouderenparticipatie in Stad en provincie stimuleren financieel ondersteunen. Particulieren en organisaties kunnen daartoe tot 15 juni 2017 een subsidieaanvraag indienen.

Saskia van Ham van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen: “Soms hebben goede ideeën een steuntje in de rug nodig. Met het Pronkjewail Fonds willen we dat steuntje geven aan ideeën en initiatieven die plussers in Groningen laten participeren door middel van kunst en cultuur.”

Een Leven Lang Kunst

Het Pronkjewail Fonds is onderdeel van Een Leven Lang Kunst, een initiatief van de gemeente Groningen, de provincie Groningen, het Fonds voor Cultuurparticipatie, innovatiewerkplaats Healthy Ageing & de Kunsten en VRIJDAG om meer kunst- en cultuuraanbod voor plussers te creëren in Stad en provincie. Groningen is de eerste regio in Nederland waarin stad en provincie gezamenlijk hierin investeren en samenwerken.

Kunst op Stee

Als onderdeel van Een Leven Lang Kunst werd afgelopen maand het ouderenfestival Kunst op Stee georganiseerd; een maand lang kunst en cultuur voor plussers door de hele provincie. Partners zoals Kielzog in Hoogezand-Sappemeer, Theater vanBeresteyn in Veendam en Cultuurhuis de Klinker in Winschoten hadden hun programma aangepast op de oudere bezoeker. Binnenkort start in het Groninger Forum het ouderenfestival De Kunst van het ouder worden.

Foto: Zoltan Acs