Gronings thrillertalent Erik Betten komt met nieuwe actiethriller

Gronings thrillertalent Erik Betten komt met nieuwe actiethriller

GRONINGEN – Op woensdag 5 juni verschijnt de tweede thriller van Erik Betten, auteur van Quarantaine, bij Luitingh-Sijthoff.

Vorige week won Erik Betten met Quarantaine de BookSpot Schaduwprijs van 2019 voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut van het afgelopen jaar. Ook was hij met zijn debuutthriller in de race voor het Beste Groninger Boek en de Gouden Strop. Morgen verschijnt de tweede thriller van Betten, getiteld De prijs.

De prijs

De prijs is een actuele thriller die inspeelt op de diepste angsten van onze gedigitaliseerde en verdeelde samenleving. Een onschuldig spel loopt gruwelijk uit de hand. Wanneer de mobiele game PrizeTag –waarin mensen op elkaar ‘jagen’ voor geld– een bescheiden hit wordt, schakelt de mysterieuze organisatie Sixtus maker Wander Reeker in.

PrizeTag groeit dankzij Sixtus uit tot een landelijke hype, waarbij jongeren massaal de straat op gaan. Maar als er plots rellen uitbreken en zelfs slachtoffers vallen, blijkt Wanders onschuldige app misbruikt te worden voor heel andere doeleinden…

Erik Betten

Erik Betten (Leeuwarden, 1976) is historicus en journalist en woont in Groningen. Hij heeft een reeks boeken geschreven over geschiedenis, het landschap, kunst en cultuur. Betten schrijft zowel in het Nederlands als in het Fries. In 2018 debuteerde hij met de bloedstollende thriller Quarantaine.

De prijs telt 384 pagina’s en is voor 19,99 euro verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Foto: Luitingh-Sijthoff