Groningse popband Swinder presenteert nieuw album Nosk

Groningse popband Swinder presenteert nieuw album Nosk

GRONINGEN – Nosk is de titel van het tweede album van de Groningstalige popband Swinder dat op 17 mei wordt gepresenteerd in Vera.

Het album is de opvolger van de titelloze debuutplaat uit 2015. Nosk is in Hoorn opgenomen en geproduceerd door singer-songwriter Tim Knol in zijn MI5 Studios. Op een aantal nummers van het album is de zanger ook te horen in de achtergrondvocalen. Knol zal ook de presentatie op 17 mei in Vera verzorgen.

Verdieping na radiostilte

Na een periode van relatieve radiostilte heeft de band op Nosk zowel op muzikaal als op tekstueel vlak de verdieping gezocht. Thema’s als eenzaamheid, liefde, vastklampen en loslaten komen aan bod in tien liedjes die variëren van een Beatlesque geluid tot sobere folk tot uitbundig gearrangeerde tekstcollages.

De songs spelen zich dikwijls af tegen de achtergrond van zowel het Groninger platteland uit een jeugd die nu toch echt wel voorbij is, als tegen die van een stad, waar de onvermijdelijke volwassenheid op de loer ligt. Vaker dan eerst wordt de autobiografische authenticiteit nu afgewisseld met een vrijere tekstbenadering, waaraan ook de niet-Gronings sprekende luisteraar zijn eigen invulling kan geven.

Elke Dag Tot De Naacht

In april presenteerde Swinder met Elke Dag Tot De Naacht de eerste single van het album. Samen met drie animatoren heeft de band de handgemaakte video voor de single gecreëerd. Bekijk de video hieronder.

Swinder

Swinder is in het Hoge Noorden bekend door de singles Noar Stad, Vief Veur Elf en Twijde Hans. De band treedt veelvuldig op, zowel binnen als buiten de provincie- en landsgrenzen in onder meer De Oosterpoort en Vera en op festivals als Eurosonic, Welcome to the Village, Hongerige Wolf, Here Comes The Summer en Noorderzon.

De albumpresentatie vindt op vrijdag 17 mei vanaf 21.00 uur plaats in Vera, Groningen. Er speelt ook een geheim voorprogramma. Tickets zijn voor 2,50 euro te koop via vera-groningen.nl.

Foto: Swinder