Groningse schrijft roman over crisis in Argentinië

Groningse schrijft roman over crisis in Argentinië

Olga Jans-Renou schreef De man met twee gezichten, een spannende roman tegen het decor van Buenos Aires over een legerofficier met diverse vijanden.

Buenos Aires, 2001. Argentinië wordt geteisterd door een grote sociale, economische en politieke crisis. Een vroegtijdig gepensioneerd legerofficier wordt dood in zijn luxe appartement aangetroffen. Is het zelfmoord, of is het een misdrijf?

Rechercheur Carlos Morales wordt belast met het onderzoek en heeft al snel zijn twijfels. Hoewel veel op zelfmoord wijst, blijkt menig persoon uit de omgeving van het slachtoffer een goed motief te hebben om hem van het leven te beroven. Maar als het inderdaad moord is, wie is dan de dader? Iedere betrokkene lijkt wel iets te verbergen te hebben. Aan Morales de opdracht om, in de soms ondraaglijke hitte van de Argentijnse hoofdstad, het schijnbaar steeds complexere raadsel op te lossen.

Olga Jans-Renou

Olga is geboren in 1942 en getogen in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, waar ze het Lyceum heeft gevolgd. Ze werkte daar eerst als secretaresse en daarna in de administratie van hotels. In 1974 ontmoette ze in Buenos Aires haar Nederlandse man en trouwde met hem.

Na nog enkele jaren als expat in verschillende Zuid-Amerikaanse landen te hebben vertoefd, is ze met haar man in Nederland gaan wonen. Eerst een aantal jaren in Rotterdam en later in Groningen. Daar vond ze eerst een baan in de thuiszorg en later is ze op het advocatenkantoor van haar man en zoon gaan werken. Haar liefde voor haar geboortestad is altijd gebleven en de inwoners, de ‘porteños’ en de gebeurtenissen in Argentinië zijn de inspiratiebron voor haar romans.

De man met twee gezichten (ISBN 978-94-6365-080-9) telt 156 pagina’s, is uitgegeven door Uitgeverij Elikser en verkrijgbaar bij de lokale boekhandel voor 16 euro.

Foto: Uitgeverij Elikser