Grootkoor Groningen start met repetities kerstconcert

Grootkoor Groningen start met repetities kerstconcert

Op zaterdag 23 september starten de repetities voor het kerstconcert van Grootkoor Groningen, dat op 20 december 2017 in de Martinikerk wordt gehouden. Wie mee wil doen kan zich vanaf vandaag aanmelden.

De koorrepetities vinden plaats in de maanden september tot december en worden gehouden in de Immanuelkerk aan het Overwinningsplein in Groningen van 10.00 uur tot 13.00 uur. De repetities zijn op zaterdag 23 en 30 september, 28 oktober en 11 en 25 november.

Het Grootkoor Groningen staat onder leiding van dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen en telt momenteel circa 150 leden. Voor het kerstconcert is de begeleiding in handen van de organisten en pianisten Rob van Dijk en Martin Zonnenberg. Als speciale soliste is fluitiste Marjolein de Wit uitgenodigd.

Het concert biedt een gevarieerd programma en kent tevens nieuwe koorwerken. Personen die mee willen zingen kunnen zich aanmelden via de website van het koor. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom. Deelnemers ontvangen tijdens de eerste repetitie een koorboek met daarin de bladmuziek en een studie-cd van hun eigen koorpartij, zodat men ook thuis kan studeren

Foto: Grootkoor Groningen