Leerlingen Terra Eelde presenteren ‘Hoe licht gedicht wordt’

Door | 3 juli 2024

EELDE – Maandag 8 juli om 13.00 uur zal Museum De Buitenplaats in Eelde het decor zijn voor de opening van het project Hoe licht gedicht wordt, wat in samenwerking met 120 eerste klassers van Terra Eelde is opgezet. De leerlingen presenteren hier zelfgemaakte foto’s en gedichten, en zullen voor de hapjes en drankjes zorgen.

In mei zijn de leerlingen begonnen met lessen over fotograferen. Deze lessen werden al snel in de praktijk gebracht in de tuin van Museum De Buitenplaats. Bij het maken van deze foto’s moest er worden gezocht naar spiegelingen in de Museumtuin.

Naast de fotografielessen kregen de leerlingen ook les in het maken van gedichten van Kasper Peters. Aan de hand van de gemaakte foto hebben de leerlingen van Terra gedichten geschreven.

Op 8 juli worden de foto’s en gedichten als een geheel gepresenteerd in de Museumtuin van Museum De Buitenplaats. De leerlingen van Terra Eelde zullen ook zorg dragen voor de catering van de middag. Deze feestelijke middag is gratis toegankelijk. Bij deze presentatie zal Harry Tupan, directeur van Drents Museum De Buitenplaats, aanwezig zijn.

Foto: Museum De Buitenplaats (ingezonden)