Lespakket diversiteit voor kleuters op scholen in Groningen

Lespakket diversiteit voor kleuters op scholen in Groningen

PROVINCIE – De Kinderboekenweek gaat van start en het Discriminatie Meldpunt Groningen (DMG) deelt lespakketten uit over diversiteit voor kleuters.

Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is Bij mij thuis. Thuis betekent voor iedereen wat anders en bestaat in verschillende vormen. Deze diversiteit wordt de komende weken gevierd en hier draagt DMG graag aan bij. Lespakketten over diversiteit voor kleuters worden uitgedeeld aan scholen in de gehele provincie Groningen.

‘Diversiteit speelt een belangrijke rol’

Een pakket bestaat uit vier prentenboeken over ‘anders zijn’ en een door DMG ontwikkelde lesbrief voor leerkrachten. De eerste pakketten zijn deze week overhandigd aan onderbouw leerkracht Eva van O.J.S. De Petteflet. “Burgerschap is verweven in ons onderwijs en diversiteit speelt hierbij een belangrijke rol. Het lespakket sluit hier mooi op aan.”

Aandacht in alle lagen van het onderwijs

DMG vindt het belangrijk om binnen alle lagen van het onderwijs aandacht te besteden aan het onderwerp diversiteit, zo ook in de kleuterklas. “Vaak zien we dat thema’s als inclusie, gelijkheid en discriminatie met name bij oudere kinderen en jong volwassenen behandeld wordt. Daar willen wij met dit lespakket verandering in brengen”, vertelt David, educatie medewerker bij DMG.

Ook een lespakket ontvangen?

Het meldpunt heeft nog een paar lespakketten te vergeven. Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar info@discriminatiemeldpunt.nl.

Foto: Robin Marks