Mike Tomale schrijft over de impact van kanker op het gezin

Mike Tomale schrijft over de impact van kanker op het gezin

GRONINGEN – Mike Tomale uit Groningen verloor zijn vrouw aan longkanker en legde haar laatste maanden vast in een dagboek.

Op 24 juni 2017 blies de vrouw van Tomale op 51-jarige leeftijd haar laatste adem uit. De negen zware maanden die hieraan vooraf gingen, beschreef hij op rauwe, aangrijpende wijze in een dagboek dat hij nu met de wereld deelt: een persoonlijk dagboekverhaal over het overlijden van een gezinslid aan kanker en de impact hiervan op het gezin.

Kanker krijg je niet alleen

Met zijn nieuwe boek, ‘Kanker krijg je niet alleen – Het verhaal van een liefde’, laat Tomale de lezer angstvallig dichtbij zijn gezin komen, waarmee hij de genadeloze impact van kanker duidelijk maakt. Hiermee hoopt Tomale anderen in een vergelijkbare situatie kracht en steun te geven. Het boek verscheen op 29 maart, wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout en is voor 19,50 euro verkrijgbaar bij de boekhandel.

Mike Tomale

Mike Tomale (1969) is werkzaam als freelance journalist en schrijver. Eerder schreef hij in 2015 het journalistieke werk ‘Bevingen’, dat toen het eerste overzichtswerk was over de Groningse aardbevingen. Tomale woont in Oss, maar was voorheen woonachtig in Groningen. Van 2013 tot 2017 was hij hoofdredacteur bij de Groninger Krant.

Foto: Uitgeverij Boekscout