Oktobermaand Kindermaand: Gratis maken bij VRIJDAG

Oktobermaand Kindermaand: Gratis maken bij VRIJDAG

GRONINGEN – In het kader van Oktobermaand Kindermaand organiseert VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, drie gratis workshops voor kinderen.

Oktobermaand Kindermaand is een maand vol kunst- en cultuuractiviteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. In Groningen, Drenthe en Friesland kunnen zij mee doen aan workshops, spannende speurtochten lopen en heel veel voorstellingen bezoeken. Allemaal gratis en voor niets!

VRIJDAG organiseert de workshops dit jaar met als thema ‘Ongelukjes’. Aanmelden kan via doen@bijvrijdag.nl.

Workshop Slapstick: Ongelukjes zijn leuk! (8-11 jaar)

Schamen, lachen, dikke blunders maken? We maken ze allemaal en het is niets om je voor te schamen! In deze grappige slapstick workshop is het juist de bedoeling dat álles mis gaat! Lekker spelen en blunderen voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar.

De workshop Slapstick is vrijdag 12 oktober van 15.30 tot 17.00 uur aan de Noorderbuitensingel 11 in Groningen.

Workshop Schilderen: Oeps, een vlekje! (8-12 jaar)

Een ongelukje zit in een klein kunsthoekje! Kinderen van 8 tot en met 12 jaar gaan met veel verschillende teken en schildertechnieken ongelukjes veroorzaken op papier. Lekker expres! En daar maken we mooi kunstwerken van.

De workshop Schilderen is dinsdag 16 oktober van 16.00 tot 17.30 uur aan de Walstraat 34 in Groningen.

Workshop Muziek: Mini Muziek Show (4-7 jaar)

Kom zingen, instrumenten bespelen en dansen op muziek. Kinderen van 4 tot en met 7 jaar maken samen een muzikale show vol ongelukjes. Heb jij wel eens een ongelukje meegemaakt? Kan je dat ongelukje zingen als een liedje of laten horen met een boomwhacker?

De workshops Muziek is zaterdag 20 oktober van 10.00 tot 11.00 uur aan de Sint Jansstraat 7 in Groningen.

Spaarkaart

Tijdens elke activiteit van de Oktobermaand Kindermaand ontvangen kinderen een sticker. Bij een volle spaarkaart met vier stickers ontvangen ze een leuke prijs. Benieuwd welke activiteiten er nog meer in Groningen te doen zijn? Kijk op kindermaand.nl. Meer informatie over de workshops van VRIJDAG via bijvrijdag.nl/kindermaand.

Foto: Oktobermaand Kindermaand