Open huis VRIJDAG goed bezocht

Open huis VRIJDAG goed bezocht

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, zette vanmiddag haar deuren wijd open voor bezoekers tijdens het VRIJDAG Open. Honderden mensen bezochten het open huis.

Het VRIJDAG Open werd dit jaar georganiseerd aan de Sint Jansstraat 7, een van de drie locaties van VRIJDAG. Bij de entree kreeg men een kaart met daarop de route door het huis van de amateurkunst. Door het hele gebouw waren er voor alle leeftijden vijftien activiteiten georganiseerd op het gebied van muziek, theater en beeldende kunst.

Men kon onder andere workshops volgen in grafiek en portrettekenen, tal van theatervoorstellingen en optredens bijwonen en diverse muziekinstrumenten uitproberen tijdens zogenaamde instrumentproeverijen. In de binnentuin was een heuse space shuttle voor kinderen geïnstalleerd. Ook kon men vragen stellen met betrekking tot amateurkunstondersteuning.

Vanaf maandag 11 september starten bij VRIJDAG weer nieuwe lessen en cursussen. Voor het aanbod in muziek en theater heeft het huis van de amateurkunst dit seizoen een nieuwe vorm gekozen. Zo zijn er bij theater voor kinderen en jongeren vanaf nu speciale theaterroutes, waarbij cursisten in 32 weken met theatermakers en -docenten op ontdekkingsreis gaan. Bij muziek staat samenspel centraal, waardoor leerlingen gratis en onbeperkt mee mogen doen aan alle bands, orkesten, ensembles en koren.

Foto: VRIJDAG