POPgroningen organiseert Skills & Knowledge sessie

POPgroningen organiseert Skills & Knowledge sessie

GRONINGEN – Tijdens Skills & Knowledge sessies vertellen diverse professionals uit de muziekindustrie hoe je serieus aan de weg kan timmeren met je muziek.

POPgroningen organiseert de sessies voor popmuzikanten met een bestaande podium-act uit stad en provincie Groningen. Op woensdag 12 december is de vijfde en laatste editie van dit jaar. Deze editie staat helemaal in het teken van doorbreken in 2019. De sessies worden geleid door Bastiaan Nijbroek (Phonic artist management).

Panelleden

Sander Spriel is werkzaam bij Snowstar Records samen met Cedric Muyres, onder welke naam ze het management doen van een zevental artiesten. Daarnaast wordt op het label muziek uitgebracht van onder andere broeder Dieleman, Kim Janssen en I am Oak. Voordat Sander werkzaam was bij Snowstar Records deed hij het management van Bombay en The Great Communicators.

Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalig circuit. Haar eigen werk bezorgt haar een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene. Marlene’s debuutalbum RAIF is landelijk veelgeprezen en ontving een vijf sterren recensie in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Heaven Popmagazine en de MusicMaker waren ook zeer lovend over RAIF en gaven het album vier sterren.

“Tot nu toe wat mij betreft het beste album van 2018”, zei Frits Spits op NPO Radio 1 in zijn programma De Taalstaat. Marlene heeft haar album uitgebracht onder haar eigen label RAIF Records. Deze DIY mentaliteit heeft haar geen windeieren gelegd. In 2019 staat ze op Noorderslag. In deze Skills & Knowledge sessie vertelt Marlene graag over hoe zij haar muzikale carrière aanpakt en beantwoordt ze alle vragen van het publiek.

Chris Moorman is verantwoordelijk voor de Marketing, Communicatie en Promo bij de Popronde. En sinds dit jaar mag hij diezelfde verantwoordelijkheid dragen bij Welcome to the Village.Naast Popronde & WTTV programmeert hij FestiValderAa, duikt ‘ie regelmatig op in panels, jury’s of in de schoolklassen als gastdocent of vind je ‘m op festivals als tourmanager of gewoon als bezoeker

Chris studeerde ooit Kunsten, Cultuur en Media aan de RUG, organiseerde met vrienden onder de naam Solidaritas raves, songwriteravonden en het grootste waterpistolengevecht van Europa (wat uiteindelijk door de politie werd afgelast) en speelde in 2014 met J’lectroniq op ESNS.

Info

  • Entree: 5 euro (gepast betalen of pinnen aan de deur)
  • Deuren open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur
  • Locatie: VRIJDAG, Walstraat 34 in Groningen

Aanmelden

Aanmelden via het aanmeldformulier op de website. Problemen met het aanmeldformulier? Stuur een e-mail naar eke@popgroningen.nl (let op: maximaal twee personen per act (vanwege beperkte capaciteit en door de beperkte capaciteit is aanmelden geen garantie voor deelname).

Foto: POPgroningen