Unieke duo-expositie in atelier Carla de Winter in Groningen

Unieke duo-expositie in atelier Carla de Winter in Groningen

Op zaterdag 6 oktober van 16.00 tot 18.00 uur vindt de officiële opening plaats van een unieke duo-tentoonstelling.

De tentoonstelling toont werken van Carla de Winter en Johan Borgman en is te bezoeken in het atelier van Carla de Winter aan de Nieuwe Kijk in’ t Jatstraat 51.

Johan Borgman

Johan Borgman (1889 – 1976) was dichter, natuurgenezer en kunstschilder. Geboren en getogen in Groningen woonde hij tot zijn 28e levensjaar aan de Nieuwe Boteringestraat, waar zijn carrière als dichter tot bloei kwam. In 1920 verhuist hij met zijn vrouw naar Amsterdam en begint hij met het schilderen van metafysische zeegezichten. Hoewel de schilderijen van Borgman veel zijn geëxposeerd, zijn ze tot nu toe nog niet in Groningen te zien geweest.

De marines van Borgman worden in de maand oktober voor het eerst tentoongesteld in Groningen in het atelier van Carla de Winter, dat gevestigd is aan de Nieuwe Kijk in ’t Jatstraat 51, om de hoek waar Borgman opgroeide. Het werk van de Winter, met de zee als inspiratiebron, toont veel overeenkomsten met het werk van Borgman, met wie zij een sterke verwantschap voelt. Een duo tentoonstelling is volgens de Carla Winter dan ook vanzelfsprekend.

Het atelier van De Winter is in oktober vrij toegankelijk op donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Foto: Johan Borgman