VRIJDAG lanceert cultuurmagazine voor Groningen

VRIJDAG lanceert cultuurmagazine voor Groningen

GRONINGEN – Vandaag tijdens de Dag van de Amateurkunst lanceert VRIJDAG Advies het KultuurBlad, een gloednieuw cultuurmagazine.

Het nieuwe magazine is bedoelt voor iedereen in Groningen die geïnteresseerd is in kunst en cultuur. Het KultuurBlad leidt je door de bonte en inspirerende wereld van cultureel Groningen, van Vierhuizen tot Hoogezand en van Winschoten tot Stad.

Het eerste exemplaar werd tussen 13.30 en 14.00 uur uitgereikt aan Renée Orleans (cultuurambtenaar provincie Groningen), Helmi Kammenga (cultuurambtenaar gemeente Midden-Groningen), Marjolein Vulpes (Statenlid VVD), Hielke Westra (wethouder gemeente Westerkwartier) en deelnemers van de Dag van de Amateurkunt.

Dag van de Amateurkunst

De Dag van de Amateurkunst is een speciale dag om amateurkunstenaars in het zonnetje te zetten. Tijdens deze dag rijden touringcars vol dansers, dichters, zangers, acteurs en acrobaten door de provincie en verzorgen ze samen met lokale verenigingen een spetterend programma. De dag wordt georganiseerd door VRIJDAG Advies. Kijk voor meer info op bijvrijdag.nl/dak.

VRIJDAG Advies

VRIJDAG Advies is de verbindende factor voor amateurs, professionals en instellingen die zich bezighouden met het beleven en delen van kunst en cultuur. Dat betekent dat je als (amateur)kunstenaar, gezelschap of vereniging bij VRIJDAG terecht kunt met alle vragen over je plannen en ideeën voor grote of kleine projecten. Maar ook met vragen over subsidiemogelijkheden, mogelijke samenwerkingspartners, een podiumplek, een nieuwe dirigent of regisseur of – bedenk het maar. VRIJDAG denkt kosteloos met je mee en zoekt samen met jou naar een antwoord of oplossing.

Foto: VRIJDAG Advies