VRIJDAG Popbands: lokaal talent treedt op in Simplon

VRIJDAG Popbands: lokaal talent treedt op in Simplon

GRONINGEN – Op vrijdag 28 juni presenteert de toekomst van popstad Groningen zich in Simplon tijdens VRIJDAG Popbands.

Maar liefst veertien bands zullen tijdens de halfjaarlijkse presentatie laten horen én zien waar ze onder begeleiding van de professionele bandcoaches van VRIJDAG mee bezig zijn geweest. De concerten beginnen om 20.00 uur. Kaartjes kosten 3 euro en kunnen aan de deur worden gekocht.

“We hebben vrijdag een bijzondere mix van stijlen op het podium staan, van singer-songwriter tot ruige rock”, zegt bandcoach en docent Harry van Lier. “Bij VRIJDAG werk aan je individuele skills, aan samenspelen en aan je performance. Samen met de bandleden bepaal je je eigen stijl. Twee keer per jaar geef je een concert in poppodium Simplon en daarnaast speel je soms op andere podia en festivals.”

Tijdens de concerten in Simplon worden er prijzen uitgereikt aan verschillende bands, zoals studio-opnametijd of spelen op Noorderzon. En een aantal keer per jaar zijn er masterclasses die gaan over zingen in een band of bandpresentatie.

In totaal staan er deze editie veertien bands op de planken: Jupiter, Lifft, Shiver, Blue Yellow, Mind Fuji, Glims, Basement Four, Bring Me The Pencils, No Sugah, Wanderoo, The Black Lotus, Build Up To The End, The Rising Seconds, L.E.M.O.N Attack.

VRIJDAG Popbands

De VRIJDAG Popbands zijn voor alle leeftijden en elk niveau. Onder leiding van een bandcoach werk je aan individuele skills, samenspelen en performance. Twee keer per jaar geef je een concert in Simplon en daarnaast speel je soms op andere podia en festivals.

Naast Harry van Lier worden deelnemers begeleid door bandcoach Ruben van Hemmen, die zelf ook aan de weg timmert met zijn Small Town Bandits: “VRIJDAG kan bands en muzikanten op allerlei manieren ondersteunen. Zo kunnen we met een docent van theater de performance van bands helpen verbeteren.”

Over VRIJDAG

VRIJDAG is het huis van de amateurkunst voor Groningen. VRIJDAG maakt amateurkunst in de provincie Groningen mogelijk met advies, ondersteuning en verbinding. In de gemeente Groningen biedt VRIJDAG cursussen, routes en workshops muziek, theater en beeldende kunst.

Foto: Mariska de Groot