Workshop leren improviseren voor muzikanten

Workshop leren improviseren voor muzikanten

Speciaal voor muzikanten organiseert VRIJDAG op woensdag 3 oktober van 20.00 tot 22.00 uur de workshop ‘De zen en onzin van improviseren’.

Tijdens de workshop onder leiding van Jan Kuiper, Digmon Roovers en Thom Brouwer leer je op een toegankelijke manier hoe improvisatie werkt, hoe je het kunt leren, hoe je je linker- en rechterhersenhelft met elkaar kunt verbinden, maar vooral hoe ontzettend leuk het is om te kunnen improviseren.

Timon Abels, programmeur Muziek bij VRIJDAG: “Je leert spelenderwijs verschillende basisvaardigheden om met jouw eigen instrument in iedere willekeurige bezetting met je medemusici te spelen in iedere denkbare stijl. En, misschien het allerleukste: of je nu al heel goed kunt spelen of net een paar weken bezig bent… iedereen kan meedoen!”

De zen en onzin van improvisatie

Het idee voor de workshop is ontstaan uit Guitar Power, een serie improvisatielessen voor gitaristen bij VRIJDAG met special guests als Eddy Zoëy, Peter van Elswijk en Zoumana Diarra. Bij De zen en onzin van improvisatie staat wederom de gitaar centraal, maar kunnen alle instrumenten meedoen.

De workshop bestaat uit drie delen die los van elkaar te volgen zijn op 3 oktober, 7 november en 5 december. In elk deel maak je kennis met een van de drie basisonderdelen van muziek; ritme, melodie en harmonie.

  1. Wat is het geluid van één klappende hand? (3 oktober)
  2. Je kunt nooit twee keer in dezelfde rivier stappen (7 november)
  3. Study what you have to, but play what you love! (5 december)

De zen en onzin van improvisatie is toegankelijk voor alle leeftijden en elk niveau. Tickets kosten tien euro en zijn verkrijgbaar via bijvrijdag.nl en aan de deur bij de Sint Jansstraat 7. Leerlingen bij VRIJDAG met een Muziekpakket hebben gratis entree.

VRIJDAG is het huis van de amateurkunst voor Groningen.

Foto: Guitar Power