De Haan SE krijgt subsidie voor nieuwe machines

De Haan SE krijgt subsidie voor nieuwe machines

Voor De Haan Special Equipment uit Stadskanaal wordt de productie van hijsblokken steeds belangrijker.

Om aan de groeiende vraag naar hijsblokken te kunnen voldoen wil het bedrijf het productieproces verbeteren. Met de investering in twee nieuwe bewerkingsmachines kan De Haan straks méér en sneller hijsblokken produceren. De provincie Groningen draagt 50.000 euro subsidie bij, vanuit het programma Groningen@Work. Met het nieuwe productieproces verwacht het bedrijf op termijn een omzetgroei en acht extra arbeidsplaatsen te realiseren.

Duurzamer produceren

De nieuwe volautomatische machines gebruiken minder energie en verlichten de arbeidsomstandigheden voor medewerkers. Ook zorgen ze voor minder fouten en daardoor minder afval. Volgens technisch directeur Henny Meijering is de afgelopen periode veel tijd gestoken in een nieuw ontwerp van het hijsblok. “In combinatie met de nieuwe machines komt een hogere productie en kortere doorlooptijd binnen handbereik. Hierdoor kunnen we onze positie als wereldspeler op de markt voor hijsblokken verstevigen en op termijn uitbreiden.”

Groningen@Work

Groningen@Work is het programma Economie en Arbeidsmarkt 2016-2019 van de provincie Groningen. Het doel van Groningen@Work is om de regio economisch te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen. Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers een beroep op kunnen doen. De bijdrage die De Haan SE heeft gekregen is afkomstig uit de subsidieregeling Innovatief & Duurzaam MKB-Groningen 2.

Foto: De Haan SE