Financieel, Stadskanaal

Stadskanaalster Bitcoin beleggers schathemeltjerijk: komen binnen in Quote 500

STADSKANAAL – Rijk worden van handelen in cryptomunten: voor veel mensen lijkt dat een utopie. Financieel experts zien in Bitcoin een zeepbel die ieder moment kan knappen. Maar voor de Stadskanaalster broertjes John en Marius Jansen is Bitcoin hun dagelijks werk, en hun belangrijkste bron van inkomen. De twee zijn schatrijk geworden aan de cryptomunten.

Groningers, maar niet gevestigd in Groningen

Acht jaar geleden richtten John en Marius hun bedrijf ‘Deribit’ op. Ze bouwden aan een van ‘s werelds grootste cryptohandelsplatformen voor opties en derivaten. Inmiddels zijn ze allang niet meer in Nederland te vinden. De heren hadden hun hoofdkantoor in Panama, maar inmiddels zijn ze verhuisd naar de miljonairsstad Dubai. Volgens de twee broers is de regelgeving in Dubai ‘moderner’. Dat zeggen ze tegen Quote.

De heren focussen zich compleet op de internationale markt. Met die internationale focus halen ze groot geld binnen. Ze zijn in de Quote 500 gekomen. Dat houdt in dat ze een geschat vermogen van meer dan 130 miljoen euro hebben. Die 130 miljoen is dit jaar namelijk de drempel om een plekje op de lijst van ‘s lands rijkste mensen te claimen.

De mannen van 2,1 miljard

De gebroeders Jansen haalde in 2021 maar liefst 100 miljoen dollar op, tegen een waardering van 2,1 miljard dollar. De cryptomarkt kwam in zwaar weer, maar dat deerde John en Marius Jansen niet. De investeerders trokken de portemonnee om tientallen miljoenen bij te betalen. Inmiddels gaat het heel erg goed met de cryptomarkt, en verdienen de beide heren geld als water.

Investeren in bitcoin heeft voor de mannen dus geloond. Al handelen de heren niet per se zelf, maar hebben ze een platform gebouwd waarop wel gehandeld wordt. De commissies die ze pakken op elke transactie, is waar ze hun brood mee verdienen.

Passief geld verdienen

Het succes van deze Quote 500-genoteerde broers inspireert veel jonge mensen die zich bezighouden met crypto. Met name het idee van passief geld verdienen is populair. Zo kijken veel mensen naar de mogelijkheden van crypto staking. Dat begrip houdt in dat bezitters van cryptomunten hun geld in de digitale portemonnee houden, en het uitlenen aan het netwerk. Als het netwerk transacties moet verifiëren, worden de munten gebruikt voor ingewikkeld rekenwerk, dat het netwerk veiliger maakt.

Nu de cryptowereld booming is en zelfs de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump erachter staat, voelt het voor veel mensen als het juiste moment om in te stappen. Maar niets is zonder risico, want er zijn ook zeker beleggers die geld verliezen. Soms blijft het ook een beetje een loterij.

Foto: itayverchik/Pixabay