Youwe opent vestiging in Groningen en wil personeel verdubbelen

Youwe opent vestiging in Groningen en wil personeel verdubbelen

Digital agency Youwe, die afgelopen vrijdag de feestelijke opening van hun nieuwe kantoor aan de Stationsweg vierde samen met wethouder Joost van Keulen, wil in de komende vijf jaar hun personeel in Groningen verdubbelen.

“Deze Groningse vestiging was een fantastische zet. Groningen is een echte ICT-stad en wij hebben hier een geweldig team,” aldus medeoprichter en CMO Rogier Hosman.

Youwe is een toonaangevend internetbureau met vestigingen in Rotterdam (HQ), Amsterdam, Groningen, Londen, Kiev en Helsinki. Met over 130 internationale medewerkers werkt het bureau onder meer voor Staples, Nestlé, Auping en Vink Kunststoffen. In juni eindigde Youwe bij de laatste drie genomineerden voor de Nederlandse Innovatie Award van de AVRO TROS en werd zelfs in het zonnetje gezet tijdens een prime time uitzending op NPO1 gepresenteerd door Jort Kelder.

In 2000 begon Youwe vanuit Rotterdam, en een kleine twee jaar later kwam er een Groningse vestiging bij. Volgens CMO Rogier Hosman een goede zet, gezien er veel getalenteerd ICT-personeel wordt opgeleid. De Groningse crew van 20 mensen maken dan ook een heel belangrijk deel uit van het succes van Youwe. Na een aantal jaar ontstond er wel behoefde om het kantoor in het oude gemeentehuis in Hoogkerk in te ruilen voor een centraler gelegen pand, passend bij de groeiambities.

“Het is onze ambitie om in de komende 5 jaar nog minstens 20 mensen aan dit team toe te voegen,” aldus Rogier Hosman. Het nieuwe pand aan de stationsweg 3G ligt direct naast het Centraal Station en is stijlvol ingericht met behulp van interieurontwerper Chris Kloosterman van Brandyour, die uiteraard ook aanwezig was.

De formele opening werd verzorgd door de Groningse wethouder van economische zaken, Joost van Keulen, die het symbolische lintje knipte en gezellig mee borrelde met de rond 60 collega’s, vrienden, buren, klanten en familieleden die het feest bijwoonden.

“Naar Groningen te gaan was een buitengewoon verstandig besluit van jullie,” bevestigde hij, “Niet alleen voor de IT, maar ook om te leven en qua cultuuraanbod is het een fantastische stad. Jullie hoofdkantoor is in Rotterdam, en Rotterdam en Groningen hebben dezelfde mentaliteit: Mouwen opstropen! Jullie ‘Niet lullen maar poetsen’ is hier: ‘Nait soezen moar doun’. Ik ben erg blij dat jullie ook willen groeien. Dat is een uitdaging, want Groningen gaat erg goed momenteel. Er is veel vraag naar goede mensen. Grote complimenten met wat jullie hier hebben neergezet. Ik wens jullie in ieder geval heel veel succes met de groei en hier in Groningen!”

Hij nodigde Projectmanager Stephanie ten Brink uit om eens aan te schuiven bij de NOO, een club voor Noordelijke Online Ondernemers, om de banden van Youwe met het lokale netwerk te versterken. Ook ‘vereeuwigde’ hij zich op het tot gastenboek omgetoverde krijtboord met de woorden: “Gefeliciteerd! Op naar de 50 medewerkers!”.

Foto: Youwe