Actievoerders doen ongevraagd mee met aarbevingsoefening

Actievoerders doen ongevraagd mee met aarbevingsoefening

ZUIDWOLDE – Afgelopen zaterdag hebben actievoerders van de OnVeiligheidsRegio (OVR) geheel ongevraagd meegedraaid in de aardbevingsoefening in Zuidwolde.

Met de actie heeft de OVR geprobeerd om een aantal extra, onverwachte acties mee te geven aan de aardbevingsoefening. Het kan volgens de actievoerders een zeer nuttige impuls zijn voor de Veiligheidsregio om nog meer te investeren in contacten met de inwoners.

“Van onze kant kijken wij terug op een zeer geslaagde oefening. Tijdens en na de oefening is er overleg geweest met zowel de inwoners als de professionele hulpverleners. Niet altijd helemaal zonder frictie, maar ook omgaan met frictie moet geoefend worden. Het overleg zal worden voortgezet.”

“Onze dank, en ook onze bewondering, gaat vooral uit naar de inwoners van Zuidwolde, die actief meegedaan hebben met de oefening. Ze wisten ongeveer, wat er zou komen. Maar om op een koude zaterdagmorgen je deur uit te stappen en daar bebloede, schreeuwende en vervelende mensen tegen te komen en die dan hulp te gaan verlenen: zij deden het, soms onwennig, maar wij vonden het geweldig.”

“Voorbereid op een ramp ben je natuurlijk nooit. Maar het is goed om eens een keer na te denken, wat er moet gebeuren bij een ramp. En hoe en ieder daar aan bij kan dragen. Bij een grote ramp is er de eerste uren geen hulp van buiten. Dan moet je jezelf redden. Mooi, als je dan ook anderen kunt redden. Maar laten we hopen, dat het nooit hoeft. Daarom: Meer gas terug!”

Foto: OnVeiligheidsRegio