BBI Travel pas volgende winter naar Scandinavian Mountains Airport

BBI Travel pas volgende winter naar Scandinavian Mountains Airport

Na het eerdere uitstel van de eerste vluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar Scandinavian Mountains Airport, hebben BBI Travel en de stakeholders in Noorwegen en Zweden besloten de vluchten voor het winterseizoen 2020/2021 te annuleren en pas het volgende winterseizoen te starten. Waar het oorspronkelijk de bedoeling was om 17 december vanaf Groningen Airport Eelde naar Scandinavian Mountains Airport te gaan vliegen, stelde BBI-Travel de eerste vlucht uit naar 21 januari. Inmiddels staat de eerste vlucht gepland voor 19 december 2021.

Klanten begripvol en vol goede moed

Alle klanten die voor dit seizoen hebben gemaakt zijn inmiddels door BBI-travel benaderd met het nieuws over de geannuleerde reis. Vrijwel allen spraken hun begrip uit voor de gemaakte keuze. Directe aanleiding voor de annulering is het feit dat ook Zweden op code oranje ging en er een quarantaineplicht ging gelden, voor vanuit Zweden naar Nederland terugkerende reizigers, van minimaal 10 dagen. Voor bestemming Noorwegen geldt momenteel zelfs een 10 daagse quarantaineplicht bij binnenkomst. Bovendien is het reisadvies van de Nederlandse regering niet eenduidig en negatief. Daar de vooruitzichten onzeker zijn en BBI Travel binnen afzienbare tijde geen versoepeling van de maatregelen verwacht, hebben wij besloten de chartervluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar Scandinavian Mountains Airport voor dit seizoen te annuleren. Een deel van de passagiers boekten hun reis om naar volgend jaar, andere passagiers ontvingen op grond van de BBI Travel covid-belofte de door hun betaalde gelden al terug.

“Het feit dat klanten die we nu moesten teleurstellen aangeven volgend jaar zeker terug te komen, sterkt ons”, aldus directeur van BBI-Travel Henk van der Kooi: ”Al bij de lancering merkten we de populariteit van de bestemming en het vertrek vanaf Groningen Airport Eelde, dus we gaan hoe dan ook gaan we volgend jaar van start.” Deze bestemming op de grens tussen Noorwegen en Zweden is een populaire, veelzijdige sneeuwbestemming voor bijvoorbeeld wintersport in de grootste skigebieden van Noorwegen (Trysil) en Zweden (Sälen) of andere winterreizen met husky- en sneeuwscooteravonturen.

Vluchtschema 2021/2022 bekend gemaakt

Mede vanwege het enthousiasme waarmee de nieuwe bestemming werd ontvangen, zijn de voorbereidingen op het volgende winterseizoen al vroegtijdig door BBI Travel gestart. Het vluchtschema is al bekend en losse vluchten en flydrive arrangement zijn reeds te reserveren.

Vluchtinformatie Groningen Airport – Scandinavian Mountains Airport

RouteWinter 2021/2022DagTijden
Groningen – Scandinavian Mountains Scandinavian Mountains – Groningen19/12-13/3 23/12-10/3 19/12-13/3 23/12-10/3Zondag Donderdag Zondag Donderdag09:15-11:00 09:15-11:00 11:30-13:15 11:30-13:15

BBI Travel

BBI Travel is meer dan 55 jaar reisspecialist en één van de oudste reisorganisaties in Nederland. Het vakantieaanbod omvat naast Finland, IJsland, Scandinavië ook Ierland en Canada. Tevens is BBI Travel generaal agent van rederij Hurtigruten, organisator van zeereizen langs de kust van Noorwegen, Spitsbergen, Groenland, Alaska en Antarctica.

Foto: Groningen Airport Eelde