BBI-Travel vliegt deze winter naar Scandinavian Mountains vanaf Groningen Airport Eelde

BBI-Travel vliegt deze winter naar Scandinavian Mountains vanaf Groningen Airport Eelde

Veilig reizen

Het is de wens van BBI-Travel om bestemmingen aan te bieden waar mensen in de huidige corona-tijd heen kunnen, op een veilige manier. “Door te gaan vliegen vanaf Groningen Airport Eelde, ontsnappen we bij vertrek al aan de massa en besparen we onze reizigers de lange rijen die we van Schiphol kennen”, aldus directeur van BBI-Travel Henk van der Kooi. “We hebben onze ideeën getoetst bij een bekende viroloog van het UMCG en die was niet alleen enthousiast, maar dacht mee over hoe we dit succesvol konden maken. Dat sterkte onze overtuiging in deze tijden op deze Corona-veilige wijze reizen naar onze schone en veilige bestemmingen te gaan aanbieden.”

Groningen Airport Eelde is enthousiast over de plannen van BBI-Travel. Jonas van Dorp, Head of Aviation Marketing & Development: ‘’We zijn blij met de stap van BBI-Travel om deze prachtige winterbestemming toe te voegen aan het aanbod vanaf Groningen Airport Eelde. Dit is een waardevolle aanvulling op ons bestemmingenpallet, passend bij de vraag vanuit onze regio en ver daarbuiten. Vooral in de huidige periode.’’

Nog zes bestemmingen in het vat

Touroperator BBI-Travel breidt mogelijk het programma uit door naar meerdere bestemmingen in Scandinavië te vliegen. Directeur van BBI-Travel Henk van der Kooi: “We zijn bezig met een uitbreiding naar meer bestemmingen vanaf Groningen Airport Eelde. Het gaat om populaire plaatsen in onder andere IJsland, Fins Lapland en Noord-Noorwegen. Scandinavian Mountains is de eerste van de zeven nieuwe winterbestemmingen. Groningen Airport Eelde is ideaal gelegen, zeker voor reizen naar Scandinavië: vanuit het Noorden naar het Noorden. Groningen Airport Eelde als Gateway to the North.”

Vliegschema

Donderdag
17/12/2020-11/03/2021

Groningen – Scandinavian Mountains 09:45u – 11:30u
Scandinavian Mountains – Groningen 12:00u – 13:45u

Zondag
20/12/2020-14/03/2021

Groningen – Scandinavian Mountains 09:45u – 11:30u
Scandinavian Mountains – Groningen 12:00u – 13:45u

Vluchten uitgevoerd door European Charter Jet

De vluchten worden uitgevoerd door luchtvaartmaatschappij European Charter Jet in samenwerking met AirX met een Embraer 190 LR. “We kunnen alleen met dit toesteltype bijvoorbeeld naar Reykjavik City Airport vliegen, dat 5 minuten uit het stadscentrum ligt”, aldus Fred Falkena productmanager voor IJsland bij BBI-Travel. Maar ook voor de andere winterbestemmingen is dit een comfortabel toestel, met genoeg bagage ruimte voor vervoer van skiuitrusting, voegt Henk van der Kooi er snel aan toe.

BBI-Travel                   
BBI-Travel is meer dan 55 jaar reisspecialist en één van de oudste reisorganisaties in Nederland. Het vakantieaanbod omvat naast Finland, IJsland, Scandinavië ook Ierland en Canada. Tevens is BBI-Travel generaal agent van rederij Hurtigruten, organisator van zeereizen langs de kust van Noorwegen, Spitsbergen, Groenland, Alaska en Antarctica.

Foto: Groningen Airport Eelde