Internetsnelheid Groningen in vijf jaar verviervoudigd

Internetsnelheid Groningen in vijf jaar verviervoudigd

De gemiddelde internetsnelheid in Groningen is de afgelopen vijf jaar verviervoudigd, zo ontdekte ProviderCheck.nl.

De vergelijkingswebsite deed onderzoek naar de gemiddelde internetsnelheden in de afgelopen jaren en zag daarin een flinke stijging. Zo was de snelheid in 2013 gemiddeld 14,8 Mbit per seconde en is deze nu 68,2 Mbit per seconde.

Een dergelijke snelheid is meer dan genoeg voor een gezin die via meerdere apparaten tegelijk van het internet gebruik wil maken. Met 68,2 Mbit kan men namelijk makkelijk streamen en tegelijkertijd online gamen zonder haperingen. Ook een video kijken op YouTube en via Interactieve TV een programma opnemen of pauzeren is geen probleem.

Snelheid afhankelijk van factoren

De snelheid van het internet is afhankelijk van diverse factoren. Internetproviders bieden pakketten aan met verschillende internetsnelheden. Het pakket komt echter niet altijd overeen met de daadwerkelijke snelheid.

“Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de afstand van je woning tot de wijkcentrale een grote rol en is je daadwerkelijke internetsnelheid ook afhankelijk van welke vorm van internet je ontvangt. Ontvang je internet via ADSL of bijvoorbeeld via glasvezel of de kabel. Ook speelt het tijdstip waarop je gebruik maakt van het internet een rol”, aldus de woordvoerder van ProviderCheck.nl.

Benieuwd welke internetsnelheid jij hebt? Via de speedtest van ProviderCheck.nl ontdek je welke snelheid je nu ontvangt en welke snelheid haalbaar is op jouw adres.

Groningers gaan voor internet en tv

De vergelijkingssite deed niet alleen onderzoek naar de gemiddelde internetsnelheid, maar ook naar het type pakket dat in Groningen de voorkeur heeft. Waar de keuze voorheen voornamelijk viel op een alles-in-een pakket, gaan de Groningers nu meestal voor een internet en tv-pakket.

“Nu bijna iedereen een mobiele telefoon heeft, wordt steeds vaker de keuze gemaakt geen vaste telefoonaansluiting meer te nemen. Je bent dankzij je mobiel tenslotte al altijd bereikbaar en dit scheelt toch iedere maand weer een paar euro op je abonnementskosten.”

Foto: Pixabay