Job Festival: Solliciteren in een festivalsfeer

Job Festival: Solliciteren in een festivalsfeer

GRONINGEN – Op donderdag 18 april vindt bij de Hanzehogeschool Groningen voor de zesde keer het Job Festival plaats.

Het festival is een jaarlijkse traditie die is bedoeld om ICT- en multimediastudenten een kijkje in hun toekomstige werkveld te geven. Er komen 35 regionale bedrijven naar deze banenmarkt in festivalsfeer. Het festival vindt plaats op het EnTranCe-terrein op de Zernike Campus. Naast de bedrijvenmarkt is er livemuziek, lekker eten en een interessante lezing door internationale spreker Ruben Horbach.

Tijdens het festival kunnen studenten shoppen voor stage- of afstudeerplaatsen en banen. Trijnie Faber, directeur van de ICT-studies op de Hanze, is blij met het festival: “Wat is nou mooier dan onze studenten te laten zien welke prachtige bedrijven we in het Noorden hebben op ICT- en Multimediagebied?”

Internationale spreker Ruben Horbach vertelt

Van 13.00 tot 14.00 uur kunnen de studenten in de Energy Barn luisteren naar het verhaal van Ruben Horbach. Ruben werd internationaal bekend toen hij als experiment een chip in zijn arm liet plaatsen. Tijdens de keynote neemt hij de studenten mee in de snelle technologische veranderingen en hoe deze ons leven beïnvloeden. In zijn verhaal legt hij de focus op innovaties als Virtual en Mixed Reality, kunstmatige intelligentie en The Internet of Things. Meer informatie is te vinden op hanze.nl/jobfestival.

Foto: Hanzehogeschool Groningen