Meet&Eat: koken als kennismaking tussen Stadjer en student

Meet&Eat: koken als kennismaking tussen Stadjer en student

GRONINGEN – Op 8 en 9 maart wordt voor de 5e keer Experience Groningen gehouden waarbij Stadjer en student elkaar ontmoeten.

Experience Groningen laat internationale studenten op speelse wijze kennismaken met de stad en provincie. Traditioneel hoogtepunt is Meet&Eat: stadsbewoners wordt gevraagd thuis voor deelnemers te koken. Ook Commissaris van de Koning René Paas trekt dit jaar het kookschort aan.

Experience Groningen wil als jaarlijks evenement de internationale studentenpopulatie beter bekend maken met de stad en provincie. Gedurende twee dagen worden deelnemers uitgedaagd buiten het studentenleven te treden en ook als nieuwe bewoner kennis met Groningen te maken. Internationale studenten maken immers een steeds groter deel uit van de Groninger bevolking.

Populairste onderdeel is steevast Meet&Eat. Stadsbewoners wordt gevraagd thuis voor een groepje deelnemers te koken en hen zo op onalledaagse wijze te bekend te maken met het Groninger leven. Op hun beurt krijgen de hosts verhalen mee van hun jonge gasten, nieuwe stadsbewoners die afkomstig zijn uit alle hoeken van de wereld.

Dit jaar trekt ook commissaris van de koning René Paas zijn kookschort aan. Als host ontvangt hij voor Meet&Eat een groepje internationale studenten bij hem thuis voor het avondeten. Bewoners van de stad Groningen worden uitgenodigd op 8 maart (18.00 tot 21.00 uur) eveneens als gastheer of –vrouw voor Meet&Eat op te treden. Opgeven kan via experiencegroningen.com. Voor boodschappengeld wordt gezorgd.

Burgemeester Den Oudsten

Experience Groningen schotelt internationale studenten gedurende twee dagen -op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart- een interactief programma voor op het gebied van sport, cultuur, natuur en bedrijfsleven. Op het menu staan onder meer kennismakingen met De Oosterpoort, FC Groningen, het Groninger Forum en Hooghoudt. Burgemeester Den Oudsten ontvangt een groep deelnemers in zijn werkkamer op het stadhuis.

Experience Groningen is een initiatief van Het Akkoord, een samenwerkingsverband van gemeente Groningen, provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en Hanzehogeschool Groningen. Het evenement viert dit jaar zijn eerste lustrum. Doelstelling is internationale studenten beter te laten integreren, en hen tot enthousiaste ambassadeurs te maken van Stad en provincie. Dit jaar behoren voor het eerst ook internationale promovendi tot de deelnemers.

Foto: Experience Groningen