Nieuw gay-minded café in Groningen

Nieuw gay-minded café in Groningen

Het roemruchte bruine café De Witte Raaf ging op 1 augustus dicht, maar opende de deuren direct weer. Dit maal onder een nieuwe naam: Café Uit de Kast.

Uitbater Erik Verschragen is een ervaren barman en dit is zijn eerste eigen café. Hij draait het café nu precies één jaar. “Ik wilde iets nieuws op deze unieke plek en met dit prachtige café. Ik was de laatste paar maanden een aantal keer bij de Ritz bij de A-brug. Daar sprak ik gasten aan de bar en toen is het idee begonnen om zelf een gay-minded café te beginnen”, vertelt Verschragen.

Pandeigenaar Harry Roggen van HR Vastgoed hoefde niet lang te twijfelen of hij vorig jaar De Witte Raaf weer als café in de verhuur zou doen. “Hierboven hebben we appartementen en studio’s gemaakt maar dit café wilde ik behouden voor de stad. Het is zo’n mooie nostalgische zaak. En ik sta helemaal achter het nieuwe concept van Erik. Ik wens hem heel veel succes met Café Uit de Kast!”

Verschragen liet het unieke interieur van het café vorig jaar helemaal intact: “Het café moet zijn oorspronkelijke uitstraling behouden. Moet je kijken naar deze prachtige bar en de originele zijwanden, dat is toch mooi?”

Muziek

In tegenstelling tot de vorige uitbater, die volgens Verschragen nooit muziek draaide, wil hij dat zelf nu wel doen: “Straks draaien we hits uit de jaren ’80, ’90 en van nu. We hebben ook net nieuwe feest- en discoverlichting opgehangen voor een nóg betere sfeer.”

Verschragen had vroeger een eigen radioprogramma bij de lokale omroep OOG. “Dat was een mooi programma met alleen maar Hollandse hits, OOG Nationaal. En die muziek draaien we natuurlijk af en toe ook hier”, vertelt hij.

Vanaf 2 augustus is Café Uit de Kast ’s middags vanaf 18.00 uur tot in de kleine uurtjes open. En dat van donderdag tot en met zondag. De datum van de officiële opening volgt later. Het café is gevestigd aan de Akerkstraat 6 in Groningen.

Foto: Café Uit de Kast