Reizigersinformatie voor je vertrek

Reizigersinformatie voor je vertrek

Maatregelen voor je vertrek

We zijn verheugd om je weer te mogen ontvangen vanaf 2 juli. Reis je binnenkort met het vliegtuig vanaf Groningen Airport Eelde? Bereid je dan goed voor. Op de luchthaven zijn een aantal andere regels van toepassing dan dat je van ons gewend bent. Zo willen we samen met de luchtvaartmaatschappijen ervoor zorgen dat je veilig kunt vertrekken naar jouw reisbestemming. 

Lees onze maatregelen en veelgestelde vragen.

We brengen je graag op de hoogte van wat je kunt verwachten. Zo ga je goed voorbereid op reis. Onze basisregels op de luchthaven zijn: 

• Houd 1,5 meter afstand;
• Was je handen regelmatig;
• Hoest en nies in je elleboog;
• Blijf thuis als je koorts en/of luchtwegklachten hebt;
• Het dragen van niet-medische mondkapjes is verplicht. Neem er voldoende mee voor je reis;
• Zorg dat je een actuele en ingevulde gezondheidsverklaring bij je hebt;
• Houd je aan de regels die door de luchthaven worden aangegeven. 

Mondkapjes
Het dragen van een niet-medisch mondkapje is verplicht in onze terminal en in onze vertrekhal, voor iedereen vanaf 13 jaar. Zonder mondkapje kunnen we je helaas geen toegang verlenen tot onze openbare ruimtes. In geval van nood is het mogelijk om op de luchthaven een mondkapje aan te schaffen. 

Gezondheidsverklaring
Het tonen van een ingevulde gezondheidsverklaring is verplicht. Vul deze vooraf thuis in, print hem uit en neem hem mee bij je reisdocumenten. De gezondheidsverklaring is noodzakelijk voor iedere reiziger; ook kinderen moeten een ingevuld formulier bij zich dragen. Zonder gezondheidsverklaring heb je geen toegang tot de terminal en het vliegtuig. Je kunt het formulier hier downloaden

Hygiëne
Op verschillende plekken vind je desinfectiestations voor je handen. Tussen elke vlucht wordt extra schoongemaakt om besmetting via oppervlakten te voorkomen.

Veelgestelde vragen

Lees vooraf de veel gestelde vragen. Zo ga je goed voorbereid op reis. 
We houden je ook via onze social-media kanalen op de hoogte van de maatregelen die van kracht zijn.

Inchecken op basis van zone-nummer

Wanneer je binnenkort met Transavia vertrekt naar jouw vakantiebestemming, verzoeken we je rekening te houden met de gefaseerde incheckprocedure. Wanneer je online incheckt bij Transavia, ontvang je een zone-nummer.  Op basis van dit nummer, vragen wij je om op bepaalde tijden naar de luchthaven te komen.  

•  Zone 3 en 4: wij verzoeken je om 3 – tot 2,5 uur voor vertrektijd op de luchthaven te zijn. 
•  Zone 2 en 5: wij verzoeken je om 2,5 – tot 2 uur voor vertrektijd op de luchthaven te zijn.
•  Zone 1 en 6: wij verzoeken je om 2 – tot 1,5 uur voor vertrektijd op de luchthaven te zijn. 

Wij adviseren om zoveel mogelijk vooraf online in te checken. Ben je toch genoodzaakt om in te checken op de luchthaven? 
•  Wanneer je met kinderen reist, verzoeken we je 2- tot 1,5 uur voor vertrektijd op de luchthaven te zijn. 
•  Reis je zonder kinderen? Dan verzoeken wij je 3- tot 2 uur voor vertrektijd op de luchthaven te zijn. 

Zo zorgen we ervoor dat je veilig kunt vertrekken naar jouw reisbestemming. Om te voorkomen dat je lang moet wachten voordat je de terminal kunt betreden, verzoeken wij je om je zo goed mogelijk te houden aan de getoonde tijden.  

RIVM-maatregelen

De ontwikkelingen rondom het Coronavirus worden nauwlettend gevolgd door Groningen Airport Eelde. We volgen de procedures en adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD.  De meest actuele informatie over het virus kan je volgen op de RIVM-website. Wil je meer weten over reizen in deze coronatijd in Europa, check dan deze link op Nederland Wereldwijd. Voor 

Vragen over jouw reis van of naar Groningen Airport Eelde

Heb je vragen over je toekomstige reis van of naar Groningen Airport Eelde?
Dan adviseren wij de website van de airline en/of touroperator waarmee je vliegt in de gaten te houden voor actuele informatie:
– Corendon
Tui
Transavia
Blue Islands

Als je via een reisbureau of reisorganisatie geboekt hebt, adviseren wij je rechtstreeks contact op te nemen met de airline. 
Heb je een voucher ontvangen? Reizen naar Kreta, Gran Canaria, Bodrum, Antalya en de Kanaaleilanden zijn reeds boekbaar voor volgend zomerseizoen 2021. Neem contact op met je reisorganisatie en/of reisadviseur. 

Faciliteiten luchthaven

Het luchthavenrestaurant Bites & Flights is gedurende vertrektijden- en aankomsttijden van passagiersvluchten geopend. Het restaurant volgt de regels die vanuit het RIVM zijn opgesteld; dit betekent bijvoorbeeld dat er plek is voor een beperkt aantal gasten en dat er bepaalde voorwaarden gelden om gebruik te maken van de faciliteiten van het restaurant.
De Airportshop is tevens geopend tijdens de vertrektijden- en aankomsttijden. 

Parkeerreservering gratis wijzigen of annuleren

Reizigers waarvan de reis geannuleerd is en een parkeerplek hebben gereserveerd kunnen deze kosteloos annuleren of wijzigen. Via parkeren.groningenairport.nl ku je de boeking wijzigen of annuleren.

Foto: Groningen Airport Eelde