‘s Werelds grootste Thermolicer te water gelaten in Groningen

‘s Werelds grootste Thermolicer te water gelaten in Groningen

GRONINGEN – Leverancier Nauplius Workboats B.V. heeft gisteren de grootste Thermolicer ter wereld te water gelaten in Groningen.

Het 35-meter lange schip is op dit moment de grootste Thermolicer in de wereld en dus uniek in de maritieme sector. Een mijlpaal in de bouw is als de boot te water gaat om daar verder afgebouwd te worden. De Camilla Eslea ging dwars te water en zorgde naast momentum voor grote golven zorgen. Het schip werd gisteren om 16.00 uur te water gelaten en het evenement was te volgen via een livestream.

Camilla Eslea

Het schip van 35 bij 14 meter is gebouwd in Nederland door Nauplius Workboats en wordt geëxploiteerd door Inverlussa Marine Services en ingezet voor MOWI Schotland in aquaculture. Om de prestaties te maximaliseren, zal het schip worden uitgerust met dubbele drievoudige Stranda Prolog-systemen voor het afleveren van vacuümtanks en een op maat gemaakt Thermolicer®-systeem met twee lijnen, ontworpen door Scale AQ. De filtratie wordt verzorgd door Smir met behulp van dubbele hydrofilters in combinatie met secundaire bandfiltratie.

Foto: Nauplius Workboats B.V.