Shirley (12) beleeft Opkikkerdag vol verrassingen

Shirley (12) beleeft Opkikkerdag vol verrassingen

GRONINGEN – Op zaterdagmiddag 13 april stond er voor Shirley (12) uit Groningen een unieke dag op de planning: haar Opkikkerdag.

De ene na de andere verrassing stond deze dag op Shirley te wachten. Met als doel? Alle zorgen even vergeten en met het gezin volop genieten. Shirley is namelijk langdurig ziek. Dit heeft impact op haar leven, maar ook op van dat van haar vader, moeder en zus Sandy (14). Daarom nam Stichting Opkikker Shirley en haar familie mee naar een wereld waar de ziekte even géén hoofdrol speelt: de unieke Opkikkerwereld. Met een persoonlijk programma en persoonlijke begeleiding werd het een dag die ze niet snel zullen vergeten!

Na een warm welkom, onder het genot van wat drinken en wat lekkers, begonnen ze de dag vol energie aan de activiteiten. De dag begon met een uitgebreide ontspannende behandeling in de Opkikker beautysalon. Daarna gingen ze aan de slag in het smulhuis om wat lekkers in elkaar te knutselen. Met de koninklijke koets werden ze vervolgens vervoerd naar hun volgende activiteit: het knuffelen met de liefste en zachtste konijnen.

Na de uitgebreide lunch was het tijd om deze dag als herinnering vast te leggen op de gevoelige plaat tijdens een professionele fotoshoot. Hierna konden ze nog genieten van een Goochelaar en wie weet wat voor coole trucjes ze zelf nog hebben geleerd! Daarna was het tijd om nog wat meer te leren en gingen ze een kijkje nemen bij de indrukwekkende roofvogels. Als afsluiter stond er nog een uitgebreid diner buffet en een optreden op ze te wachten. Wat een dag!

Stichting opkikker

Als je kind ziek is, kun je als gezin alle kracht gebruiken, kracht die er soms simpelweg niet (meer) is. Precies waar Stichting Opkikker bij helpt. Met een keten van kracht zetten zij zich elke dag vol overgave in om deze gezinnen, op de momenten dat het er echt toe doet, te ontzorgen en de energie te geven om door te gaan.

Met man en macht, met vrijwilligers en enthousiastelingen, met donateurs en sponsors, wordt geholpen om gezinnen met een ziek kind een positieve boost te geven. Vandaag, morgen en volgend jaar. Zo bouwen ze aan een langdurige keten van kracht. Voor zoveel mogelijk gezinnen, zonder verlies van persoonlijke aandacht. Want tegenover ieder persoon die aandacht krijgt, staat iemand die belangeloos aandacht geeft. Samen wordt het verschil gemaakt in de levens die extra kracht en energie nodig hebben.

Foto: Alie Idoe