SP start campagne voor cruciale werkers van Groningen

SP start campagne voor cruciale werkers van Groningen

GRONINGEN – Vanmiddag startte de SP Groningen op het hoofdstation een campagne voor meer waardering en beloning van mensen met cruciale beroepen.

Bij de actie waren werkers uit cruciale beroepen aanwezig, zoals schoonmakers en verpleegkundigen. Met een spandoek van 32 meter lang vroegen zij steun van voorbijgangers. Het spandoek werd op het station opgehangen omdat hier veel mensen in het openbaar vervoer, zoals buschauffeurs, conducteurs en servicemedewerkers, maar ook schoonmakers en beveiligers aan het werk zijn. Werkers en voorbijgangers werd gevraagd een petitie te tekenen.

‘Het kan en moet anders’

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: “Samen met alle cruciale werkers en hun steunbetuigers voeren we de druk op bij werkgevers, gemeenten en in Den Haag. We verzamelen steun en organiseren bijeenkomsten om met zoveel mogelijk mensen duidelijk te maken dat het anders kan en moet.”

Cruciale werkers

Het spandoek hing in aangepaste vorm al eerder bij het UMCG om de zorgwerkers te steunen. De SP zal de komende weken, met meerdere werkers uit cruciale beroepen en andere organisaties, op meerdere plekken steun verzamelen voor de cruciale werkers. Op meerdere plekken in Groningen zal het spandoek verschijnen en zal de partij met de petitie de straat op gaan.

Foto: SP Groningen