Studenten halen geld op voor Beatrix Kinderziekenhuis

Studenten halen geld op voor Beatrix Kinderziekenhuis

In oktober halen geneeskundestudenten van M.F.V. Panacea geld op voor het Beatrix Kinderziekenhuis tijdens de Benefietmaand.

Dit jaar wordt er extra groot uitgepakt. Voor het eerst in samenwerking met het UMCG zal er zoveel mogelijk geld opgehaald worden voor het Beatrix Kinderziekenhuis. Er wordt een feest georganiseerd, artsen en medisch studenten zullen samen dineren en op de Grote Markt is er de mogelijkheid tot lasergamen. Alle winst gaat uiteraard naar het goede doel.

Beatrix Kinderziekenhuis

Jaarlijks bezoeken 16.000 unieke patiënten de polikliniek van het Beatrix Kinderziekenhuis in het UMCG. Voordat de kinderen gezien worden door een arts, moeten ze vaak lang wachten. Dit kan onrust, stress en angst opleveren. Zeker bij kinderen. Daarom wil het Beatrix Kinderziekenhuis een Nebula strip plaatsen. Dit is een hypermodern scherm dat diverse spelopties combineert met fysieke activiteit, wat extra afleiding geeft van het vervelende ziekenhuisbezoek. Hier is echter veel geld voor nodig…

M.F.V. Panacea

De Medische Faculteitsvereniging Panacea is de studievereniging voor alle geneeskunde studenten in Groningen. Met haar 3500 leden is het een van de grootste studieverenigingen van Nederland. Naast inbreng in het onderwijs en het organiseren van activiteiten, probeert de M.F.V. Panacea ook maatschappelijk haar steentje bij te dragen. Mede via de Benefietcommissie.

Benefietmaand

Voor de derde maal organiseert de Benefietcommissie van de M.F.V. Panacea in oktober de Benefietmaand. Wat dit jaar extra bijzonder maakt is het Benefietdiner. Op donderdag 4 oktober zullen artsen en medisch studenten samen van een diner genieten in ’t Feithhuis. Na afloop van het diner zal een loterij en veiling plaatsvinden met een prijzenpot van meer dan 1.000 euro, gesponsord door de verschillende winkeliers uit Groningen.

Daarnaast zal het op woensdagmiddag 10 oktober mogelijk zijn voor Stadjer en student te lasergamen op de Grote Markt. Voor een klein bedrag van 5 euro bent u van harte welkom een potje mee te doen!

Wilt u het Beatrix Kinderziekenhuis en de actie ook steunen? Ga naar panacea.nl/benefietmaand voor meer informatie.

Foto: M.F.V. Panacea