Tweede medische helikopter (Lifeliner 6) van ANWB MAA tijdelijk gestationeerd op Groningen Airport Eelde

Tweede medische helikopter (Lifeliner 6) van ANWB MAA tijdelijk gestationeerd op Groningen Airport Eelde

In verband met de Coronacrisis wordt vanaf maandag 6 april een tweede medische helikopter (Lifeliner 6) van ANWB MAA in samenwerking met het UMCG en RAV Fryslan tijdelijk gestationeerd op Groningen Airport Eelde. Deze helikopter wordt ingezet voor interklinische transporten van IC behoeftige Corona-patiënten. 

De vluchten worden uitgevoerd tussen ziekenhuizen in Nederland of van en naar ziekenhuizen in Duitsland. De helikopter doet Groningen Airport Eelde een aantal keer per dag aan, om opnieuw bevoorraad te worden met medisch materiaal. De vluchten kunnen ook ’s nachts uitgevoerd worden.  
De helikopter staat normaliter gestationeerd in Leeuwarden. Vanuit logistiek oogpunt (bevoorrading en medisch personeel) is ervoor gekozen om te verplaatsen naar Groningen Airport Eelde. Tot wanneer de helikopter op Groningen Airport Eelde is gestationeerd, is op dit moment niet duidelijk. 

Een melding van eventuele overlast kunt u indienen bij meldingenloket vliegverkeer GAE via http://www.tmaeelde.nl. Wanneer u aanvullende informatie wenst kunt u contact opnemen met de luchthaven via 050 309 70  70 of info@gae.nl
 

Foto: Groningen Airport Eelde