Zwemmen met zeehonden bij IKEA Groningen

Zwemmen met zeehonden bij IKEA Groningen

Zeehondencentrum Pieterburen laat deze maand bezoekers van IKEA Groningen zwemmen met zeehonden in de Wad’nTruck.

Deze bijzondere samenwerking tussen het Zeehondencentrum en IKEA heeft als doel om het publiek bewuster te maken van het belang van duurzaam leven en duurzame producten gebruiken. Deze week zal de truck in de middag op woensdag, vrijdag en zaterdag open zijn en alle activiteiten zijn gratis.

Het Zeehondencentrum wordt bijna dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van plastic afval in zee en zoekt naar manieren om hier meer bewustzijn voor te creëren. Zo werd er afgelopen weekend een goedbezochte beach cleanup in Lauwersoog georganiseerd. Ikea wil een positieve invloed hebben op mens en planeet. Goede voorbeelden hiervan is dat al het gebruikte katoen nu van duurzame bronnen afkomstig is en IKEA alleen nog maar LED verlichting verkoopt. Het winnen van de Retail Sustainability Award 2017-2018 is een kroon op dit werk. Ikea Groningen en het Zeehondencentrum vonden elkaar in dit wederzijdse doel en kwamen zo tot deze bijzondere samenwerking.

De speciale Wad’nTruck is een originele Amerikaanse streamliner caravan die is omgebouwd tot een mobiel laboratorium. Momenteel is deze zo ingericht dat kinderen zelf op ontdekking kunnen gaan wat de gevolgen zijn van al het plastic afval in de wereld, met name in zee. Om te ervaren hoe het is om in schoon water te zwemmen kan iedereen door middel van virtual reality een “duik” nemen tussen de zeehonden. Rondom de truck vindt men een terrasje en duurzame producten van IKEA.

Wie een kijkje neemt in de Wad’nTruck en ook graag de zeehonden in het echt wil zien kan natuurlijk ook nog even naar Pieterburen gaan. Het team in de Wad’nTruck heeft voor die bezoekers nog een leuk extraatje. De Wad’nTruck van het Zeehondencentrum is te vinden voor de ingang van Ikea, op de parkeerplaats. Binnenlopen kan deze week op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 13.00 – 17.00 uur.

Foto: Zeehondencentrum Pieterburen