Crowdfunding voor kookboek uit Usquert nu al een succes

Crowdfunding voor kookboek uit Usquert nu al een succes

USQUERT – De vraag naar het kookboek van Anne van Twillert uit Usquert is zo groot, dat ze al na één week haar doelbedrag bereikte.

Van Twillert startte op 1 mei een crowdfundingcampagne op voordekunst.nl voor het laten drukken van haar kookboek Mam wil je dit vaker maken? Met het behaalde doelbedrag en nog heel wat promotiedagen te gaan wordt dit bedrag nu verhoogd zodat Van Twillert de totale drukkosten kan binnenhalen.

De vormgever en kunstenaar uit Usquert werkte een jaar aan het kookboek voor ouders die gezond, vers en gevarieerd willen koken met simpele ingrediënten. Ze bedacht tekst, vormgeving, recepten en maakte foto’s van de gerechten. Haar tweelingzus Ati van Twillert illustreerde het.

Mam wil je dit vaker maken?

Als moeder van vier kinderen weet Van Twillert dat het een uitdaging is om iedereen blij aan tafel te krijgen. “Vandaag de dag is voeding en obesitas onderwerp van gesprek. Wat eet je wel en wat eet je vooral niet? Hoe kun je ervoor zorgen dat je kind alle voeding binnen krijgt die het nodig heeft? Is brood het perfecte ontbijt? We worden ons steeds bewuster van wat we eten en drinken, maar hoe pas je je leefwijze makkelijk aan?”

Doordat Van Twillert zich de laatste jaren steeds meer is gaan verdiepen in voeding is ze anders gaan inkopen en koken. Haar gezin ontbijt tegenwoordig met havermoutpap. Ze eten vers, veel groenten, zaden en noten. Van Twillert bakt zonder geraffineerde suikers en het liefst kookt ze iedere dag wat anders. “In een land waar er veel keuze is in de supermarkten wil ik mensen laten inzien dat je meer dan de helft van de producten niet nodig hebt en dat vers en gezond koken eenvoudig kan zijn.”

In Mam wil je dit vaker maken? deelt Van Twillert haar manier van ontbijten, lunchen, snoepen, drinken en eten, zodat het je op weg helpt gezond en gevarieerd te koken. Onder de naam Het Hoogehuis gaat ze haar eerste kookboek uitgeven en het smaakt nu al naar meer. Bij Voordekunst kun je het boek tot 5 juni in de voorverkoop bestellen of een donatie doen. Wanneer je doneert of het boek bestelt krijg je er een set leuke wenskaarten bij.

Foto: Anne van Twillert/Het Hoogehuis