Kinderen in de hoofdrol bij de Fraeylemaborg

Kinderen in de hoofdrol bij de Fraeylemaborg

In Oktobermaand Kindermaand staan kinderen bij de Fraeylemaborg in slochteren ie hoofdrol en zijn er allerlei leuke activiteiten.

Op zondag 7 oktober kunnen kinderen zelf een kabouter maken van hout. Dit is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar en is vrij toegankelijk. Het gebeurt in de Oranjerie op het voorterrein en duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Een week later, op zondag 14 oktober, is er speciaal voor kinderen een Molenwandeling van de Fraeylemaborg naar de Fraeylemamolen. Onderweg zijn er leuke quizvragen en daarna legt de molenaar uit hoe de molen werkt. Voor kinderen is de wandeling gratis, volwassenen betalen 3 euro. De start is om 13.30 uur bij de museumwinkel.

Op zondag 21 oktober is de Paddenstoelentocht uitgezet in het park, met tevens de Kaboutertocht voor jongere kinderen. Dit evenement duurt van 11.30 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

Op zondag 28 oktober kunnen kinderen schilderen net als de kunstenaars van De Ploeg. Eerst is er een korte rondleiding door de Ploegtentoonstelling in het koetshuis en kan je leuke ideetjes opdoen. Daarna maak je je eigen schilderij in de Oranjerie. Dit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en begint om 13.30 uur. Graag vooraf aanmelden.

Alle zondagen van oktober kunnen kinderen tot 12 jaar gratis de borg en het koetshuis bekijken. Er is een speurtocht beschikbaar en je kan je verkleden als prins of prinses. Ook kan je in het park een fotospeurtocht langs de Follies (grappige gebouwtjes) maken.

Foto: Fraeylemaborg