Column: Braaf

Column: Braaf

COLUMN – Je moet natuurlijk nooit slapende honden wakker maken. Maar wellicht doet menige vrouw dat wel. Snuffelende onderzoekers hebben namelijk aangetoond dat vrouwen beter slapen naast hun hond dan naast hun partner. Mannen, u bent gewaarschuwd. Eerdaags ligt u op een matrasje in het hondenhok, terwijl uw vrouw met begerige blik geniet van een grote Duitse staande. Maar er is goed nieuws; u mag hem morgen weer uitlaten. En uzelf ook.

In China sta je als hond op het menu, maar in Nederland zit je aan tafel en ga je na het diner vrolijk met de bazin mee naar bed. Het ligt er dus maar net aan in welk land je mandje staat. De hondenvrouw is een aantrekkelijk ras en op zoek naar onvoorwaardelijke liefde. Daarom heeft ze geen man, maar wel drie pekinezen met snelle tongetjes. U benadert haar via de roedel. Besnuffel haar stiekem en kijk of haar neusje nat is. Hebt u een date, weet dan dat die hinderlijke keffers het vrouwtje beschermen. Bij elk lief gebaar bijten ze met hun kleine teringtandjes in uw vingers. Als het eten is opgediend, niet schrikken. De kans is groot dat die vlugge minitongetjes de pan leeg mogen likken.

In de slaapkamer bent u nooit met haar alleen. De roedel mag mee. Als u de broek laat zakken kijken de hondjes u nieuwsgierig aan. Eenmaal zwoegend bovenop haar, springen er twee pekinezen op uw rug en even later voelt u opeens een warm tongetje in uw bilnaad. “Ze maken een uitgelaten indruk”, probeert u nog grappig. Maar commentaar levert niks op. De hondjes gaan voor. Het enige wat u hoger brengt in de roedel is gedienstig de drolletjes oprapen met uw hand in een boterhamzakje.

Het slapen met dieren brengt een bedenkelijk hygiënisch risico met zich mee. De ochtendjeuk komt vaak niet van seksuele opwinding, maar door blije vlooien die in uw warme bed vrolijk heen en weer springen. Honden laten winden. Net als wij. Koop liever geen goedkoop Aldi of Lidl-voer. Het dekbed gaat bol staan en u vergast.

Mijn vrijgezelle boerenbuurman kwam koffie drinken. “Nog leuke meiden gescoord?”, vroeg ik. “Hou op, schei uit, zei hij. Ze willen tegenwoordig alleen nog met hun hond naar bed. Vrouwen zijn knettergek. M’n ex sliep ooit zelfs met een goudvis maar die spartelde tegen en van een egel werd ze prikkelbaar.” Hij stak z’n hand in z’n broek. “Toen ze geen seks meer wou sliep ze opeens met een waakhond. Dus ‘s ochtends niet meer op z’n hondjes en ‘s avonds de hond in de pot. Het was echt een hondenleven.” “Probeer het de volgende keer eens poedelnaakt”, grinnikte ik. Hij lachte als een boer met kiespijn.

Toen ik ‘s middags met mijn herder in het bos liep, kwam ik een blonde vrouw tegen met een hoog aaibaarheidsgehalte. Ze drukte drie pekinezen tegen haar boezem. “Hallo, wat heb jij een mooie hond”, klonk haar zwoele stem. Ik gooide een stok weg en rende snel achter m’n hond aan. Voor je het weet loop je poep te rapen met je hand in een boterhamzakje.

Over de auteur

Deze column is geschreven door Ronny Lammers. Ronny schrijft elke zondag een spraakmakende column waarbij hij geen blad voor de mond neemt. Ronny is eigenaar/coach van ITP Institute Tennis Promotion en traint met zijn team alle niveau’s in het noorden van Nederland.

Foto: Ronny Lammers