Column: Date

Column: Date

COLUMN – De psychiater plukte aan zijn sik en keek fronsend over z’n bril naar mij: “Als u zo doorgaat wordt u de Remi van Nederland.”

“U bent te lang alleen”, zuchtte hij. “Wat u moet doen is onmiddellijk een vrouw vinden.” Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Op deze planeet lopen zo’n 3,5 miljard vrouwen. Maar hoeveel kunnen er koken, zijn er goed in bed, laten de hond uit met hondenweer en zeuren niet? Zoek als haan maar eens het juiste kipje in een ren met zoveel kakelende bruiden. Dan ga je vanzelf vroeg op stok! Daarbij wordt u kritischer als de jaren gaan tellen. Zet zij zondagavond juist als Studio Sport begint de runderlapjes met broccoli op tafel, dan zorgt u ervoor dat ze het laatste fluitsignaal niet haalt. Sterker nog; zet haar meteen buitenspel.

Toch is de vrouw het sterke geslacht en kan zichzelf uitstekend redden. Na een echtscheiding trekt ze zich terug in haar roedel. Daarna klik-klakt ze op haar naaldhakken door de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. Ze nipt stevig aan een Martini Bianco en stort zich vol overgave op de Gucci en Prada. 20 jaar huwelijk is binnen 4 flacons Chanel No. 5 ineens totaal vergeten. De man daarentegen jankt nog maanden van zelfmedelijden en ziet er verwaarloosd uit. Hij eet kip tandori uit de magnetron, weet bij God niet hoe de wasmachine werkt en loopt maanden in dezelfde onderbroek met remsporen.

En dan is er nog de onbegrepen vrouw. “Schat ik had vandaag problemen op het werk. De kassa deed het niet en er stond een rij van hier tot Tokyo.” Haar man wil het probleem meteen oplossen: “Kwestie van even de stekker eruit en de resetknop indrukken. Anders de importeur bellen”, probeert hij liefdevol. Maar hij vergist zich in de psyche van z’n vrouw. Ze wil helemaal geen oplossing. Ze wil aandacht. Een schouder en vooral een toastje brie met een glas rode wijn.

Eindelijk vond ik de advertentie die ik zocht: ‘Aantrekkelijke vrouw zoekt sportieve man’. In de kroeg zat maar één vrouw aan de bar. “Bent u de aantrekkelijke vrouw?”, vroeg ik. Ja, dat was ze. Haar tanden waren bruiner dan haar nicotinevingers. En ik rook een uienlucht van oud zweet. Ze draaide een zware Van Nelle en keek me aan: “Ik ben uit m’n huwelijk gestapt”, hoestte ze met een bruine rokersstem. “Mijn ex bleek er nóg een meid op na te houden”, zei ze terwijl ze het vloeitje aan elkaar likte. Ik had het kunnen weten. Hij was postzegelverzamelaar. Die willen er van alles twee.

Er kwam wat donker slijm in haar mondhoeken en ik besloot te vluchtten. In de auto moest ik opeens denken wat er allemaal over mannen en vrouwen werd gegrapt. M’n oom Theo zei altijd: “Vrouwen zijn lucht voor me, maar zonder lucht kan ik niet leven.” Tante Alie riep dan dat Theo alleen maar een grote mond had. “Als-ie net zo goed in bed presteerde als dat-ie kon lullen, zat ik nu niet alle batterijen van m’n Easy Toys-speeltjes op te laden.” Thuisgekomen schonk ik mezelf wat rode wijn in, ging voor de spiegel staan, hief het glas en toastte op de voordelen van het vrijgezellenbestaan. Cheers!

Over de auteur

Deze column is geschreven door Ronny Lammers. Ronny schrijft elke zondag een spraakmakende column waarbij hij geen blad voor de mond neemt. Ronny is eigenaar/coach van ITP Institute Tennis Promotion en traint met zijn team alle niveau’s in het noorden van Nederland.

Foto: Ronny Lammers