Mist Groningen een echte dierentuin?

Mist Groningen een echte dierentuin?

OPINIE – Er gaat niets boven Groningen, maar naast een zeehondencentrum, een insectenwereld en een aantal aquaria missen stad en provincie wel een echte dierentuin.

Dat vindt Harm Janssen (32) uit Groningen in ieder geval. Janssen is liefhebber van wilde dieren en startte een actie om de interesse te peilen voor de komst van een eventuele dierentuin in Groningen. “Om wilde dieren te zien, giraffen en neushoorns bijvoorbeeld, moet je de provincie uit. Dat vind ik erg jammer. Daarom ben ik een actie gestart om de interesse te peilen voor een dierentuin in Groningen”, aldus Janssen.

“Groningen heeft mooie natuurgebieden, zoals de Dollard, de waddenkust en de onlanden, maar wat mij betreft missen we nog iets op het gebied van ‘wild life’. Het zou fantastisch zijn als we over een paar jaar een dierentuin hebben, zoals Artis Zoo.”

Online ideeën uitwisselen

De 32-jarige Stadjer wil zelf geen dierenpark oprichten, maar probeert met zijn actie iets los te maken bij ondernemers en liefhebbers van wilde dieren. “Ik ga een website maken waar men ideeën kan uitwisselen en contact kan opnemen met mensen die ook enthousiast zijn over een dierentuin in Groningen.”

Janssen hoopt in elk geval de aandacht te trekken van Marketing Groningen, de organisatie die verantwoordelijk is voor het aantrekken van toeristen. “In Amsterdam is het zo geregeld dat je met een I Amsterdam card allerlei bezienswaardigheden kan bezoeken tegen gereduceerd tarief. Wat als we bijvoobeeld een soortgelijke kaart voor Groningen ontwikkelen, waarbij je goedkoop naar de bios, het museum en de dierentuin kan? Op die manier kun je Groningen en de nieuwe dierentuin op een leuke manier introduceren!”

Foto: Pixabay