VVD Groningen presenteert kieslijst: 30% ondernemers

VVD Groningen presenteert kieslijst: 30% ondernemers

PROVINCIE – De VVD-leden in de provincie Groningen hebben de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 vastgesteld. Naast de opvallende top 10, bestaat de lijst voor maar liefst 30% uit ondernemers.

Gedeputeerde Mirjam Wulfse, fractievoorzitter Erik Jan Bennema,  statenlid Jelmer Hiemstra en nieuwkomers Willemijn Brilstra, Francis van der Kamp en oud JOVD-voorzitter Hilde Wendel vormen de top zes van de kieslijst. Van de zes kandidaten bovenaan de kieslijst zijn er vier vrouw.

Ervaring en vernieuwing

‘Deze lijst is een gezonde mix van ervaring en vernieuwing, spreiding tussen Stad en Ommeland en verschillende expertises. Dat is essentieel voor het brede pakket aan taken waar de Provinciale Staten mee te maken krijgt’, aldus lijsttrekker Mirjam Wulfse. ‘Daarnaast zien we ook in de rest van de lijst terug dat de VVD een brede volkspartij is waar iedereen terecht kan, van studenten en jonge ondernemers tot ervaren bestuurders en maatschappelijk betrokken Groningers.’

Ondernemers

Opvallend is het hoge aantal ondernemers op de lijst. ‘De VVD wordt vaak de partij van de doeners genoemd, dat is met deze kandidatenlijst ook bewezen’ aldus Wulfse ‘Je ziet dat deze mensen met beide benen in de maatschappij staan en actief betrokken zijn bij hun buurt, dat stimuleert ze ook om zich in te zetten voor onze provincie. Het is fantastisch om te zien dat we dat in zulke grote getale mogen doen.’

Lijstduwers

De VVD-lijst telt 44 kandidaten, lijstduwers zijn onder andere Tweede Kamerlid Roelien Kamminga en oud-Kamerlid Arno Rutte. De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn op 15 maart 2023.

Foto: Zachtleven/Pixabay