Partij voor het Noorden wil breken met het OSF

Partij voor het Noorden wil breken met het OSF

GRONINGEN – De Partij voor het Noorden wil breken met de Onafhankelijke Senaats Fractie (OSF).

De OSF is een platform voor provinciale onafhankelijke partijen die met één zetel in de Eerste Kamer vertegenwoordigd is. Belangrijkste reden voor deze breuk is de stemming over de Mijnbouwwet in de Eerste Kamer geweest. De OSF senator heeft voor deze wet gestemd, ondanks de nodige input vanuit Groningen, om dat niet te doen.

“Dit heeft ons versteld doen staan”, aldus voorzitter Mariska Sloot. “Juist in onze provincie Groningen, waar dit tot zulke catastrofale problemen leidt, kan de Partij voor het Noorden hier politiek niet achter staan, wederom laat Den Haag ons in de steek.” Het bestuur van de Partij voor het Noorden ziet het voorstemmen als ondermijning van het gedachtegoed van haar partij en een schoffering van de inwoners van de provincie Groningen.

De Partij voor het Noorden is al sinds 2003 een loyaal lid van de OSF en vond hierin ook altijd een prima samenwerking. Het bestuur is van mening dat de Partij voor het Noorden door de stemming voor de Mijnbouwwet geen geloofwaardige politieke relatie meer heeft met de OSF. “We gaan verder als een echt onafhankelijke partij, want Groningen is van ons!”, aldus voorzitter Sloot.

Het bestuur van de Partij voor het Noorden gaat haar leden voorstellen om het lidmaatschap van de OSF op te zeggen. De leden stemmen 24 januari aanstaande over het voorstel.

Foto: Partij voor het Noorden