Stad en Ommeland: Voor een euro met de bus naar het centrum

Stad en Ommeland: Voor een euro met de bus naar het centrum

GRONINGEN – De politieke partij Stad en Ommeland wil dat mensen voor een euro met de bus naar het centrum kunnen reizen.

Als het aan Stad en Ommeland ligt kunnen inwoners van de nieuwe gemeente Groningen vanaf volgend jaar voor een euro met de bus naar het stadscentrum op zaterdagen en tijdens feestdagen.

“Wij willen de levendigheid voor ondernemers in de stad, wijken en dorpen na de fusie vergroten en zijn bang dat het binnenstadsbezoek met het OV minder aantrekkelijk wordt wanneer de bussen van de Grote Markt verdwijnen”, aldus Amrut Sijbolts van Stad en Ommeland.

“Omdat de meeste buslijnen ook de dorpen en wijken aandoen profiteren ook ondernemers die niet in de binnenstad zitten ervan.”

Parkeerlasten

“Een ander probleem in heel veel steden zijn teruglopende bezoekersaantallen door de parkeerlasten en -problemen. Door het reizen met de bus financieel aantrekkelijk te maken zijn de inkomsten per reiziger misschien lager, maar onze verwachting is dat het aantal reizigers toeneemt waardoor er per saldo méér in het laatje komt. Het is op zijn minst een proef waard!”

Voor gezinnen stelt de lijstrekker ook een scherp tarief voor; zij zouden voor twee en halve euro naar het centrum moeten kunnen ‘bussen’.

Foto: Stad en Ommeland