Tessa Moorlag volgt Theo Berends op als raadslid ChristenUnie

Tessa Moorlag volgt Theo Berends op als raadslid ChristenUnie

GRONINGEN – Tessa Moorlag volgt Theo Berends op als beoogd nieuw raadslid van de ChristenUnie.

Beoogd raadslid Theo Berends verlaat de fractie van ChristenUnie Groningen. Hij is door de fractie van ChristenUnie Noardeast-Fryslân voorgedragen als wethouder voor deze gemeente. Tessa Moorlag neemt zijn plaats in als beoogd nieuw raadslid. Zij stond op nummer vier van de kandidatenlijst.

“Ik had deze vraag niet zien aankomen maar wil mijn partij graag op deze manier dienen”, aldus Theo Berends over zijn vertrek naar Noordeast-Fryslan. Voor ChristenUnie Groningen komt zijn vertrek als een verrassing. Fractievoorzitter Inge Jongman: “Het is voor ons jammer dat Theo Berends deze keuze heeft gemaakt, maar we wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe functie. Gelukkig hebben we met Tessa Moorlag een fris en veelbelovend talent als opvolgster, waarin we als fractie veel vertrouwen hebben.”

Tessa Moorlag (26) is in het dagelijks leven lerares basisonderwijs en heeft een duidelijke missie voor Groningen: “Ik wil me gaan inzetten voor mensen die hun plek niet kunnen vinden in de maatschappij omdat ze zich misschien eenzaam, niet begrepen, niet gehoord of minderwaardig voelen.”

Foto: ChristenUnie Groningen