Containers overboord geslagen boven Waddengebied

Containers overboord geslagen boven Waddengebied

GRONINGEN – Containerschip OOCL Rauma verloor zeven containeres door de storm. Dat gebeurde tientallen kilometers boven de Wadden.

Het uit Finland afkomstige schip vaart de gebruikelijke vaarroute voor containerschepen. Ondanks de storm volgt het schip volgens de kustwacht alle regels en mag zij ook tijdens deze weersomstandigheden gewoon de route bevaren. Echter verloor het schip hierbij reeds zeven containers aan de zee.

Drijvende containers

Dinsdagmiddag werd bekend dat het schip vijf containers had verloren, zo’n 45 kilometer boven Ameland. Dinsdagnacht verloor het schip er nog twee. Dat gebeurde 60 kilometer noord-west van Terschelling. Het kustwachtvliegtuig zag twee gesloten containers drijven en een open container. Daaruit dreven papieren rollen.

Geen gevaarlijke stoffen

In totaal gaat het om drie containers met papieren rollen, twee containers met ‘package equipment for paper machine’ en twee containers met melkpoeder. Toen het schip door het Kielerkanaal voer, heeft de kapitein van OOCL Rauma verklaard dat het geen gevaarlijke stoffen aan boord heeft.

Foto: Kustwacht/Twitter