Winschoter betast meisje tijdens busrit en krijgt geen straf

Winschoter betast meisje tijdens busrit en krijgt geen straf

ASSEN – Een 24-jarige man uit Winschoten heeft een 17-jarig meisje betast, maar wordt door de rechtbank in Assen vrijgesproken.

De Winschoter betastte het meisje vorig jaar in de bus van Hardenberg naar Hoogeveen. De man deed net alsof hij zijn telefoon uit zijn broekzak wou halen, maar raakte in plaats daarvan de bovenbeen van het meisje aan. Ook legde hij zijn handen onder haar billen. Per ongeluk, dacht ze aanvankelijk. Maar daarvoor gebeurde het te vaak.

‘Ik voelde me vies en onveilig’

Het meisje maakte in het geheim opnames met haar telefoon. Telkens als ze het raam uitkeek, raakte de man haar aan. In totaal werd ze zo’n tien tot vijftien keer door hem betast. Ook keek de man het meisje langdurig aan, alsof hij haar uitkleedde met zijn ogen. Maar doordat de scholiere tussen de man en het raam in zat, kon ze voor haar gevoel geen kant op. “Ik voelde me vies en onveilig”, verklaarde het slachtoffer bij de politie.

De aangifte resulteerde in een rechtszaak die gisteren voorkwam. Het Openbaar Ministerie eiste een werkstraf en voorwaardelijke celstraf. Ook vroeg het slachtoffer om een schadevergoeding. Maar de rechtbank vond het allemaal wel meevallen. “Dit kan niet worden gekwalificeerd als seksueel contact in strijd met de sociaal-ethische norm”, aldus de rechter. De man werd vrijgesproken.

Angst- en paniekaanvallen

Het meisje durft na de busrit niet meer met het openbaar vervoer te reizen. Ze heeft last van angst- en paniekaanvallen en is inmiddels van school veranderd, zodat ze niet meer met het bustraject hoeft te reizen.

Foto: vanna44/Pixabay