Roelf B. verkocht drugs op Sziget met megawinst

Roelf B. verkocht drugs op Sziget met megawinst

STADSKANAAL – De opgepakte drugshandelaren Roelf B. (21) en Gert-Jan N. (22) uit Stadskanaal verkochten drugs op Sziget met een megawinst.

Dat stelt de Tilburgse hoogleraar Pieter Tops tegenover het Dagblad van het Noorden. Roelf B., een topatleet die als sprinter deel uitmaakte van het Nederlandse estafetteteam, verkocht samen met zijn schoolvriend Gert-Jan N. drugs op het Hongaarse muziekfestival Sziget. Maar nog voordat het festival goed en wel was begonnen liep het tweetal tegen de lamp. Ze werden opgemerkt door de beveiliging en opgepakt door de politie.

Tweetal hoopte grote klapper te maken

In totaal hadden de Knoalsters 7.000 xtc-pillen, 451 flesjes met verdovende middelen en 15 kilo cannabis bij zich, voornamelijk in de vorm van voorgedraaide joints. Het tweetal hoopte met de verkoop een grote klapper te maken. Dat blijkt uit de prijslijstjes die ze in veelvoud hadden uitgeprint. Waar de productiekosten van een xtc-pil rond de 20 cent liggen, verkochten B. en N. deze voor 15 euro per pil. Voor een gram wiet vroegen ze 25 euro.

Grootste drugsvangst ooit

In totaal bedroeg de straatwaarde van de drugs zo’n 300.000 euro. De politie van Hongarije spreekt van de grootste drugsvangst die ooit op het Sziget-festival is gedaan. Roelf B. en Gert-Jan N. zitten momenteel in voorarrest in Hongarije en hen hangt mogelijk een levenslange celstraf boven het hoofd. De Atletiekunie heeft zich via een bericht op de website gedistantieerd van elke vorm van gebruik en handel in drugs.

Foto: Politie Hongarije