Boerende leerlingen verstoren online lessen Winkler Prins

Boerende leerlingen verstoren online lessen Winkler Prins

VEENDAM – Scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam ergert zich aan leerlingen die de digitale lessen niet serieus nemen.

Dat schrijft de school op haar website. Hoewel het grootste gedeelte van de leerlingen het schoolwerk en de online lessen serieus nemen, zijn er ook veel scholieren die dat niet doen. Een deel van de leerlingen heeft de indruk dat het vakantie is en dat de digitale contactmomenten vooral voor hun plezier zijn.

Luid boeren

Zij vertonen baldadig of no-show gedrag tijdens de digitale lessen, gedragen zich onbeschoft naar medeleerlingen en docenten, melden zich niet tijdens de lessen, liggen in bed, gooien andere leerlingen uit de les, boeren luid en verstoren de les op ander manieren. Ook huiswerk wordt soms niet ingeleverd.

Gedragscode

De school heeft daarom een aantal organisatorische maatregelen genomen om meer digitaal toezicht te houden. Ook zullen ouders worden benaderd wanneer het gedrag van een leerling niet door de beugel kan. In de loop van de volgende week komt er een gedragscode die geldt voor iedereen die onderdeel is van een digitaal contactmoment.

Foto: Google Street View