Erotische veiling in Veendam eerste in zijn soort

Erotische veiling in Veendam eerste in zijn soort

VEENDAM – De Veendamse start-up Amuse Auction lanceert het eerste wereldwijde online veilingplatform voor erotiek en erotische kunst.

Van oude Japanse zogenaamde Shunga prenten -naar verluidt destijds bedoeld als seksuele voorlichting voor jonggehuwden- en stoute naaktfotografie van rond 1900, via jaren ’30 curiosa, vintage seksboekjes en jaren ’70 porno tot strips voor volwassenen, moderne sculpturen en pin-up kunstwerken. De liefhebbers kunnen dit vanaf nu wekelijks verwachten.

Het in Ondernemerhuys te Veendam gevestigde Amuse Auction biedt erotica-verzamelaars en kunstliefhebbers vanaf vrijdag 31 mei namelijk een uniek platform op internet. Volgens oprichters veilingmeester Geert Postma en voormalig Catawiki-expert Marco van Kampen is er wereldwijd geen vergelijkbare plek om erotica-collectors items te kopen en verkopen.

“Amuse Auction is het enige veilingplatform ter wereld dat zich volledig richt op dit spannende verzamelgebied dus je zou kunnen zeggen dat we in een behoefte voorzien”, aldus Van Kampen. “Biedingen starten op 1 euro dus het aanbod is voor elke beurs bereikbaar. Bovendien is erotische kunst een prima investering.”

De ondernemers staan achter het statement dat de organisatoren van de eerste Erotic Art tentoonstelling vijftig jaar geleden maakten. “Erotische kunst brengt het verlangen naar seksuele vrijheid tot uitdrukking, een vrijheid die essentieel is voor het geluk en de geestelijke gezondheid van de mens.” Volgens Geert Postma is dat tegenwoordig niet anders. Lachend: “Wij maken de wereld vanaf dit nu weer wat liefdevoller.”

De eerste veiling op amuse.auction start op vrijdag 31 mei om 12.00 uur en loopt af op maandag 10 juni rond 20.00 uur.

Foto: Amuse Auction